7 hónapnál régebbi cikk

Olyan hangszert keresel, ami nem zavarja a szomszédokat? Megtaláltad!
Fehérvár Médiacentrum fotója
istockphoto/rustycanuck
Olyan hangszert keresel, ami nem zavarja a szomszédokat? Megtaláltad!

A zenélés egy csodálatos dolog, de sajnos sokszor okozhat kellemetlenséget a közvetlen környezetünkben élőknek.

Ha olyan hangszert keresel, amellyel bármikor gyakorolhatsz anélkül, hogy megzavarnál másokat, akkor a következők közül bátran válassz:

Elektromos zongora

Csatlakoztass egy fejhallgatót a zongorához, ezáltal csak Te fogod hallani a hangokat és a környezetedet nem fogod megzavarni. Bárhol és bármikor zenélhetsz így, amikor csak kedved tartja. Egy másik megoldás, hogy a hangszórókat a hangerőszabályzó segítségével halkabbra veszed, ezáltal minimális lesz a zajkeltés. Némely eszköznél megtalálható a csendes mód funkció, így az képes csökkenteni a hangerőt. Keresd meg ezt a funkciót és használd, amikor éppen szükséges. Időzítsd a gyakorlást olyan napszakokra, amikor biztos vagy abban, hogy senkit sem zavarsz. Ha a szomszéd éppen bulit tart, akkor nyugodtan gyakorolj, hiszen egyáltalán nem fogják hallani a játékodat. Az utolsó lehetőség, hogy speciális hangszigetelést vásárolsz, amelyet a falakra kell felrögzíteni. Ez a szigetelés lehet egy hangelnyelő panel vagy egy speciális anyag is, a lényeg, hogy minimalizálja a hangerőt.

Elektromos dob

Az elektromos dob kapcsán sokan azt gondolják, hogy csak hangosan lehet rajta játszani. Ez azonban tévhit, hiszen a mai modern dobfelszerelések már lehetővé teszik azt is, hogy egy fejhallgatót csatlakoztass, amely így már lehetővé teszi a halkabb gyakorlást. Ha így használod, akkor biztosan nem fogsz senkit sem zavarni.

Elektromos gitár

Ez a zeneszerszám nagyon sok zenei stílusban megállja a helyét, ezért talán Te is szemeztél már vele. Nem kell elkeseredned, hiszen nyugodtan megvásárolhatod, hiszen hangszóróval és fejhallgatóval is használhatod. A gyakorlás megvalósítható különösebben erős hanghatás nélkül is.

A fúvós hangszer is megoldás lehet

Ugyan a legtöbb fúvós hangszernek igen erős a hangja, de ettől függetlenül itt is lehetőséged van a csendesebb játékra. Ma már digitális fúvós eszközöket is árusítanak, ezért éppen itt van az ideje annak, hogy beszerezz egyet. Hangszerbolt Budapest városában és még több nagyobb városban is elérhető, így nem kell valószínűleg sokat utaznod azért, hogy beszerezd kedvencedet. Mielőtt azonban megvásárolnád, tegyél egy próbát a helyszínen. Ezek a hangszerek a fúvósok jellegzetes hangját tökéletesen képesek utánozni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek