7 hónapnál régebbi cikk

Milyen klímára számíthatunk a jövőben? Erre a kérdésre keresték a választ Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Milyen klímára számíthatunk a jövőben? Erre a kérdésre keresték a választ Székesfehérváron

A Mathias Corvinus Collegium tudományos, ismeretterjesztő előadásán az éghajlatváltozás, a klímapolitika kapta a főszerepet.

A tanév kezdetével elindultak a Mathias Corvinus Collegium előadásai is az intézmény székesfehérvári központjában. A mostani találkozón napjaink egyik legfontosabb kérdése, a klímapolitika kapta a főszerepet. 

"A Mathias Corvinus Collegium az oktatás mellett nagyon fontosnak érzi, hogy egyfajta szellemi központ legyen Székesfehérváron. Az MCC oktatói országosan, sőt világszerte elismert kutató professzorok. Nagyon komoly intézeteket tart fenn, ilyen Klímapolitikai, a Magyar-Német Intézet, vagy a Migrációkutató Intézet. A mostani előadó, Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet munkatársa"- mondta el Östör Annamária, az MCC Székesfehérvár képviseletvezetője.

A környezet, a társadalom és a gazdaság számára a XXI-ik században az egyik legjelentősebb kihívás a klímaváltozás. Ezért is vonzott sokakat a tudományos ismeretterjesztő előadás. Mint Kovács Erik mondja, ezeken a találkozókon párbeszédek alakulhatnak ki, a résztvevők válaszokat kaphatnak a kérdéseikre. 

"Egyre jobban érdekli ez az embereket, mind az energiapolitika, mind a klímapolitika, mert egyre jobban tapasztalják a bőrükön a változó klímát, a változó világgazdasági, illetve klimatológiai körülményeket. Emiatt egyre jobban lehet beszélgetni velük, egyre jobban érdekli őket ez a téma" - hangsúlyozta Kovács Erik.

Az előadás hallgatói megtudhatták, hogy a jelenlegi globális klímapolitikák alapján a hőmérséklet és a szélsőséges időjárási események száma gyorsuló ütemben növekedni fog. Ennek ellenére a környezet és az emberek is kiválóan fognak alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek