7 hónapnál régebbi cikk

Már látogatható a Hadi Múltunk Kincsestára a Szent István Király Múzeumban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Már látogatható a Hadi Múltunk Kincsestára a Szent István Király Múzeumban

Hadtörténeti kiállításra várták ezúttal a pedagógusokat és a múzeumok dolgozóit, ahol hasznos tippekkel, tanácsokkal láthatták el egymást, valamint betekintést nyerhettek a Hadi Múltunk Kincsestára című tárlatba is.

A székesfehérvári múzeumok foglalkozás- és programkínálatának megismerésére volt lehetőségük azoknak a pedagógusoknak, akik részt vettek a Szent István Király Múzeum udvarán rendezett múzeumpedagógiai börzén.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű, közel másfél hónapos rendezvénysorozat célja, hogy a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira hívja fel a figyelmet.

Zöldi Birkás Éva elmondta, egy-egy ilyen alkalom kiváló lehetőség arra, hogy a különféle intézmények munkatársai hasznos tippekkel, tanácsokkal lássák el egymást. A csütörtöki börzén most a Hadtörténeti Múzeum értékeiből nyílt időszakos kiállításából kaphattak ízelítőt a résztvevők.

A Hadi múltunk kincsestára című tárlat a fehérvári intézményben 2024-ben nyíló nagyszabású kiállítás előfutára, amely igazi hadtörténeti kuriózumnak számít. A közel százötven műtárgy egészen november közepéig tekinthető meg a Szent István Király Múzeumban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek