6 hónapnál régebbi cikk

Szombaton is várja az érdeklődőket a pályaválasztási kiállítás az Árpádban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Szombaton is várja az érdeklődőket a pályaválasztási kiállítás az Árpádban

Pályaválasztási kiállításra várja az érdeklődőket a Fejér Vármegyei Kormányhivatal az Árpád Technikumban. A rendezvény főleg a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulóknak szól, de széles kínálatot nyújt 16-25 éves álláskereső diákoknak is.

Lépjetek pályára velünk! címmel kétnapos pályaválasztási kiállítást tartanak az Árpád Szakképzési Centrumban ahol nem kevesebb, mint 36 különböző stand várja a fontos döntés előtt álló fiatalokat. A rendezvény kiemelten a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulóknak szól, de széles kínálatot nyújt 16-25 éves álláskereső diákoknak is.

Tanárki Gábor főispán kiemelte, a pályaválasztás minden fiatal életében meghatározó esemény, mind a családok, mind a fiatalok, mind pedig az iskola vonatkozásában egy komoly kihívás: “A fiatalok is ilyenkor várakozással teli érzésekkel tekintenek a jövő felé, az ő életükben ez egy meghatározó mérföldkő. Igaz, hogy még fiatalok, igaz, hogy még majdnem gyerekek, de majdnem felnőttek, és rendkívül fontos, hogy a Kormányhivatal segítséget nyújtson a pályaválasztásban, ezen kihívás leküzdésében, illetve hogy jó döntést hozzanak a fiatalok, a családok és a pedagógusok pedig segíteni tudják a döntéshozatalt.”

Törő Gábor elmondta, a fiataloknak mindig azt tanácsolja, hogy olyan közegben tanuljanak, ahol fejlődőképesek lehetnek, jó közegben és azt csinálják, amit szeretnek: “A mai rendezvény is azt bizonyítja, hogy alaposan felmérték a munkaerőpiacot és az iskolák, diákok igényeit, így a kiállítással elősegítik, hogy a fiatalok behatóan megismerjék azokat a területeket, amelyek számukra a legmegfelelőbbek. Persze mindig előfordulhat, hogy az ember rossz irányba, de ha már van tapasztalata, akkor időben tud váltani."

Szombaton és vasárnap főként szakközépiskolák és foglalkoztatók segítik a pályaválasztást, de nagyobb cégek is megjelennek kiállítóként, amelyek amellett, hogy ízelítőt adnak a diákoknak az általuk alkalmazott technológiáról, ösztönözhetik is a szakmaválasztást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek