6 hónapnál régebbi cikk

Ifjúsági tenisztorna Kiskúton
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Ifjúsági tenisztorna Kiskúton

Rangos nemzetközi ifjúsági tenisztornának ad otthont a Kiskút Tenisz Klub ezen a héten. A hétfőtől vasárnapig tartó versenyre nem csak Európából, hanem a világ számos országából érkeztek játékosok.

Európa számos országából, de még Kolumbiából és Japánból is érkeztek versenyzők a Kiskút Tenisz Klub aktuális versenyére, amely október 29-e vasárnapig tart. Az ITF J200-as versenysorozat Top 100-as és Top 200-as ifjúsági játékosokat vonultat fel. A torna rangját jól mutatja, hogy a nemzetközi teniszszövetségénél a J200-as versenyek a második legmagasabb besorolást jelentik.

"Ennél csak egy erősebb mezőnyű verseny van, az első kategóriás. Európa krémje van itt, a legjobb játékosok, jöttek persze más kontinensről is, de több százon belüli játékos van, aki a junior világranglistán a százon belül van” – mondta el Galambos Gábor.

A Kiskút Tenisz Klub képviseletében a főtáblán a lányoknál Molnár Kittinek és Farkaslaki Flórának, a fiúk mezőnyében pedig Juhász Bencének és vendégjátékosként Sift Barnának szurkolhatott a közönség. Számos versenyző szabadkártyával indulhatott a versenyen, így számukra különösen fontos volt az a tapasztalat, amelyet egy ilyen nemzetközi tornán szerezhetnek, ahol Galambos Gábor elmondása alapján akár a jövő legnagyobb sztárjait is felfedezhetjük.

"Lehet, hogy a jövő Federerét is látjuk, mert nagyon jó játékosok is vannak, tehát a gyerekeinknek egyébként ez egy jó tanulólecke, főleg azoknak, akik kaptak szabadkártyát, hogy megtapasztalják egy kicsit, hogy milyen egy ilyen rangos mezőnyben játszani, ilyen rangos ellenfelekkel és a nézőknek is jó, hiszen igazi topteniszt láthatnak" – hangsúlyozta galambos Gábor.

Galambos Gábor hozzátette, hogy a mezőny erősségét és az ellenfelek játéktudását figyelembe véve a Kiskút Tenisz Klub versenyzői számára már az is hatalmas bravúrt jelent, hogyha továbbjutnának az első fordulóból. Ezt pedig Molnár Kitti már túl is teljesített, hiszen az első fordulót követően, ahol két szettben 6:2 6:2 arányban múlta felül brit ellenfelét, a második fordulóban is győzni tudott. Csütörtökön hatalmas csatában 6:2 7:5-re nyert Lett ellenfele ellen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek