6 hónapnál régebbi cikk

Nemzetközi porondon nem megy az Albának
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Nemzetközi porondon nem megy az Albának

A második mérkőzését sem tudta megnyerni az Európa-kupában Alejandro Zubillaga alakulata. Vesztét leginkább a rossz dobóforma és gyenge lepattanózás okozta. Ezeken javítani kell a Szolnok elleni szombati, hazai rangadóig a bajnoki veretlenség megőrzése érdekében.

A hazai bajnokságban 4 forduló után egyedüli százszázalékos együttesként a tabella élén áll az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, ám a nemzetközi porondon egyelőre nem megy a kék-fehéreknek. Vojvodáék egy hete Portugáliában maradtak sikerélmény nélkül a FIBA Europe Cup első csoportkörének nyitányán, szerda este pedig a bolgár Balkan Botevgrad tréfálta meg őket az Alba Regia Sportcsarnokban, miután 88:78-ra győzött.

Ahogy az első körben, Lisszabonban, most sem volt elég gyors, friss és éles az Alba, így többnyire hátrányban kellett játszania, s bár néhányszor utolérte riválisát és vezetett is rövid időszakokra 1-2 ponttal, sok volt a hiba, kevés a dobott pont és a lepattanó, ezért elmaradt a siker.

Kiváltképp a támadó lepattanók terén volt meglepő a bolgár dominancia, hiszen 21 labdát kaparintottak meg ebben a műfajban a vendégek, szemben az Alba 9 lecsorgójával, de az összesített lepattanózás 45:30-as eredménye is azt mutatja, hogy nagyon nem volt a topon most a fehérvári alakulat.

Az Albában Philmore 18, Chambers 16, Dickey 15, Vojvoda 14 pontot szerzett, az ő produkciójuk azonban kevés volt a gyenge lepattanózás és dobóforma miatt.

A folytatásban lehet javítani. Először is november 1-jén 18.00 órakor az izraeli Bnei Herzliya ellen, ugyancsak hazai környezetben, feltéve, ha az izraeliek - akiknek az első két találkozójukat elhalasztották az ismert események okán - egyáltalán ki tudnak állni, vagy a nemzetközi szövetség nem halasztja el azt a meccset is, az első kettőhöz hasonlóan.

Most szombaton (október 28.) este 20.00 órakor vérbeli hazai rangadó vár az Albára: a Szolnok vizitál a Gáz utcai csarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek