6 hónapnál régebbi cikk

Vándorlás, útkeresés: Nomádok Fehérváron 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvári Balett Színház
Vándorlás, útkeresés: Nomádok Fehérváron 

Kiállítással és új bemutatóval ünnepli ötéves fennállását a Székesfehérvári Balett Színház. November 2-án az eddigi előadások jelmezeit állítják majd ki a Szent István Múzeumban, míg a társulat új bemutatójára november 8-án várják a közönséget a Vörösmarty Színházba.

Idén ötéves a Székesfehérvári Balett Színház. A fél évtizedet nem csak új előadással, hanem az eddig elkészült előadások jelmezeinek bemutatásával is ünnepli a társulat. November másodikán, este hat órakor nyílik majd a különleges, beszélgetésekkel is színesített tárlat a Szent István Múzeumban, és egy hónapig lesz látható majd a Rendház aulájában.

Az új bemutató a vándorlás és az útkeresés témakörét járja körül

November 8-án este mutatja be a társulat Nomádok címmel Egerházi Attila új rendezését. „Képeket fog a darab előhívni a nézőkből. A vándorlással és ezen túli témákkal is foglalkozik az előadás, és

reflektál a táncosi létformára is – ami igencsak rövid időt ölel fel,

hiszen nem sokáig tud intenzíven táncolni egy táncos és ezért vándorol, hogy minél több mindent megélhessen, és minél több helyen tudjon dolgozni” - mondta el a Nomádok kapcsán Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója.

A teljes társulat fellép majd a november 8-i premieresten, amely kicsit visszanyúlik majd a balettszínház kezdeteihez is, hiszen az est további előadása a legelső fehérvári balett, a Blablabla lesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek