6 hónapnál régebbi cikk

Hős diákokra emlékeztek a Hunyadiban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Hős diákokra emlékeztek a Hunyadiban

A közelgő halottak napja alkalmából az I. világháborúban elesett hunyadis áldozatokra emlékeztek a Hunyadi Mátyás Technikum diákjai. Több mint száz évvel ezelőtt az intézmény 49 fiatalja halt hősi halált.

Diákok, pedagógusok álltak körbe pénteken délelőtt a Zsuzsanna-forrás szobránál. Kezükben papírok, virágok. Ők azok a hunyadis tanulók, akik az I. világháborúban elhunyt tizenévesekre emlékeztek halottak napja alkalmából.

"Nagyon fontos a Hunyadi számára nemcsak a haladás, hanem a hagyomány megőrzése. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket erre tanítsuk, neveljük. Ez a megemlékezés közelebb hozza a diákokhoz a hagyomány tiszteletét, hiszen hunyadis diákokról van szó, róluk emlékezünk meg"- tájékoztatta az fmc.hu-t Rumpler Nikoletta,  az SZSZC Hunyadi Mátyás Technikum igazgató-helyettese.

A Hunyadi iskolából minden évben más osztály vállalja, hogy felkészül, megemlékezik a több mint száz évvel ezelőtt történtekről. Most a 9.b osztályos gazdálkodás-menedzsment szakos tanulók érkeztek a szoborhoz.

"Azt gondolom, hogy példák lehetnek a mai diákok számára. Nagyon örülök, hogy a diákjaim ilyen lelkesen vettek részt ennek a megemlékezésnek a megszervezésében. Reggel még kint voltunk itt takarítani, úgyhogy nagyon hálás a szívem, hogy ezeknek a diákoknak is ugyanolyan fontos volt ez az esemény"- fejezte ki örömét Katona Brigitta, a 9/B osztályfőnöke.

A versrészletek elhangzását követően hármasával sorolták fel a világháborúban elhunyt 49 fiatal nevét, a diákok a nevek elhangzása után helyezték el sorban a megemlékezés virágait. A hagyományőrző halottak napi megemlékezés, a hősök előtti tisztelgés mécsesek gyújtásával ért véget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek