6 hónapnál régebbi cikk

Megérkeztek a háziorvosokhoz a térítésmentes influenza elleni vakcinák
Megérkeztek a háziorvosokhoz a térítésmentes influenza elleni vakcinák

A kockázati csoportba tartozók számára az idei évben is térítésmentesen biztosítják az oltást.

A múlt héten befejeződött az influenza-oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz, így keddtől az ország egész területén rendelkezésre áll 949 000 adag 3Fluart influenza vakcina a 3 évesnél idősebbek részére - tette közzé a kormányhivatalok.hu.

Kiemelik, az influenza elleni védőoltás különösen javasolt a 60 év felettieknek, krónikus betegeknek, egészségügyi és szociális dolgozóknak, várandósoknak, valamint a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések, és az influenza okozta halálesetek megelőzése céljából. Hangsúlyozzák: különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzavírus-fertőzés vagy a megbetegedés okozta szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül, a krónikus légzőszervi, a szív- és érrendszeri-, illetve anyagcsere-betegségben szenvedők, a csökkent immunitású személyek, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők. Ugyancsak javasolt a védőoltás az egészségügyi és a szociális intézményben dolgozóknak, és a tartós ápolást-gondozást nyújtó intézmények ellátottjainak.

Az influenza vakcina beadatása azoknak is ajánlott, akik nem jogosultak térítésmentes védőoltásra, számukra az oltóanyag orvosi vényre, a gyógyszertárban megvásárolható.

Borítókép: nypost.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek