5 hónapnál régebbi cikk

Szépítő gyógyítók a bőr szolgálatában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Szépítő gyógyítók a bőr szolgálatában

Milyen jótékony hatásai vannak a gyógynövényeknek, gyümölcsöknek? Hogyan hasznosíthatjuk mindezeket a bőrünkön, és készíthetjük el otthonunkban? Mindezekre kaphattak választ a hölgyek Lencsés Rita, fitoterapeutától.

A gyógynövények külső gyógyító erejéről, hatásairól tanulhattak azok, akik ellátogattak a Fekete Sas Patika Múzeumba. Az előadó ezúttal Lencsés Rita, fitoterapeuta volt, aki beavatta a hölgyeket abba, hogy hogyan őrizhetik meg szépségüket, fiatalságukat csupán a növények használatával.

„Köztudott, hogy az uborka, az alma, a citrom, a méz és a zabpehely mind jó hatással vannak a bőr egészségére, és ezek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak, valamint mindegyikből készíthetünk kiváló hidratálót, vizes oldatot”- mondta el a szakember, aki elárulta azt is, a léleknek is éppen ugyanolyan hasznosak. A résztvevők az előadás során válaszokat kaphattak arra, milyen időközönként ajánlott ezek használata.

„A nagyon problémás bőr mindennapos ápolást is igényelhet, de a mindennapos tisztítás mindenkinek ajánlott, bőrtípustól függetlenül. A lényeg, hogy mindenki megtapasztalja, mi az, ami a neki a leghatásosabb” tudtuk meg a fitoterapeutától.

Lencsés Rita soron következő előadása már az adventi időszakban lesz, amikor apró ajándékötletekkel készül az érdeklődők számára.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek