5 hónapnál régebbi cikk

Elkészült a Bodajk-Mór kerékpárút
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Elkészült a Bodajk-Mór kerékpárút

Átadták a Bodajk-Mór kerékpárút utolsó szakaszát, amely Kincsestáj-Mór kerékpárút kezdőszakasza is egyben.

Több mint 2100 méter hosszú szakasszal bővült a móri kerékpárút-hálózat, amely a Kincsestáj-Mór kerékpárút kezdete is egyben. A projekt zárásaként szalagátvágással és püspöki áldással avatták fel az utolsó távot. Molnár Krisztián elmondta, a Fejér Vármegyei Önkormányzat saját projektjeként valósította meg a fejlesztést, ahogy korábban a Mór-Bodajk kerékpárutat is, amelyhez az új szakasz csatlakozik.

“4,2 kilométer hosszú volt a Mór-Bodajk kerékpárút, 2,2 az az út, amit most átadunk, ezzel elérjük a Mór-Csókakő kerékpárutat is, ami több mint 5 kilométer hosszú. Így összefüggően mintegy 15 kilométer úthálózatunk van. Nem titkolt célunk a Velencei-tó, illetve Majk és Oroszlány elérése a folytatás során” - hangsúlyozta Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Törő Gábor kiemelte, nagyon fontos volt, hogy a Bakonyt és a Vértest összekössék kerékpárúttal: “Úgy gondolom, hogy a szakaszonként, ha megnézzük, akkor összességében közel 1,5 milliárd értékben történt meg Csákberénytől Bodajkig a kerékpárút megépítése. Ezt használják a borturizmusban, a kerékpárosok és a zarándokok is. Nagyon fontos, hogy a családok egészségét a sporton keresztül is óvjuk és a hitet is gyakorolhatják, akik átérnek Bodajkra.”

Az országgyűlési képviselő hozzátette, az összefogásnak köszönhetően mind Bodajk, Csókakő, Mór és Csákberény is csak a hasznát látja a kerékpárútnak, bízik benne, hogy minél többen és balesetmentesen használják. Az átadóünnepség után a Wekerle Sándor Szabadidőközpontnál családi napot tartottak, ahol kerékpárokat, rollereket, biztonsági eszközöket sorsoltak ki a résztvevők között.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek