5 hónapnál régebbi cikk

Születésnapi koncert a fehérvári fúvósokkal
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Születésnapi koncert a fehérvári fúvósokkal

Harmincötödik születésnapját ünnepelte a Székesfehérvári Fúvós Zenekar. A vasárnapi koncerten a fúvósok fiatalos , szórakoztató dallamokkal örvendeztették meg közönségüket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Színes repertoárral készült a születésnapi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar. Felcsendültek egyebek mellett Indiana Jones-dallamok, és a Rákóczi-induló is. A cél ez alkalommal sem volt más, mint hogy egy minél szórakoztatóbb, színvonalasabb műsort vigyenek a közönség elé. A zenekar 1988-ban a zeneiskola növendékeiből alakult és mára ugyan elhagytá az ifjúsági szót nevükből, de így is mindig nagyon friss, fiatalos fúvószenével örvendeztetik meg a fehérváriakat.

Az együttes rengeteg sikeres külföldi és belföldi fellépést tudhat maga mögött, emellett pedig Székesfehérvár életében is fontos szerepet töltenek be, mára már hagyományt teremtettek a Fehérvári Fúvós Fesztivállal.

"Én azt gondolom, hogy ha nem is tartozik hozzá a hétköznapi embereknek a kultúrájához, hogy fúvószenekari koncertre látogatnak el, de mindig teltházas koncertjeink vannak, immár több mint három évtizede" – mondta el Hámori János, a zenekar karmestere.

A vasárnapi koncerten nem csak a zenekar ünnepelt: az alapító Bíró Zoltánt köszöntötték nyolcvanadik születésnapján a zenészek. Az ünnepi esemény teljes egészében megtekinthető a Fehérvár Televízióban november 26-án 19:20-tól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek