5 hónapnál régebbi cikk

Közműátírás egyszerűen: Itt az e-bejelentő
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/TierraMallorca
Közműátírás egyszerűen: Itt az e-bejelentő

Akkor jön csak az igazi próbatétel, miután túl vagyunk egy költözés fárasztó és megterhelő maceráján. Egyesével fel kell keresni az összes közüzemi szolgáltató ügyfélszolgálatát és bejelenteni a változásokat, átírni az adatokat.

Nos, ettől az idegőrlő és főleg időrabló folyamattól mostantól búcsút vehetünk. Már élesben működik az az elektronikus felület, melynek segítségével az ügyintézés akár otthonról is megoldható. Az e-bejelentő segítségével az ország összes közüzemi szolgáltatójánál tudunk ügyintézést kezdeményezni, melyek két fő ügycsoport köré rendeződnek. Egyrészt intézhetünk adatváltozás bejelentést, másrészt pedig kezdeményezhetünk közműátírást. Bármelyikre is van szükségünk, azt mostantól online is intézhetjük.

Az e-bejelentő portálon keresztül kényelmesen és gyorsan tudjuk például intézni egy házasságkötés utáni névváltozás bejelentését, vagy egy ingatlan adás-vétel után annak bejelentését. De ezeken túl is számos kényelmi funkció érhető még el a portálon. Ezek közül például az egyik legkényelmesebb az automatikus adatváltozás-bejelentés, mely segítségével a személyes adatainkban történő változást a szolgáltatók automatikusan megkapják.

Kapcsolódó
Hogyan tisztítsuk a laptop kijelzőjét?

Az elektronikai kütyük tisztántartása érdekes és egyben kényes kérdés is lehet. Sokan gondolják, hogy amint a nappali dohányzóasztalát letörlik hetente, kéthetente ugyanúgy átmennek a tévé és a számítógép kijelzőjén is egy gyors mozdulattal.

Az e-bejelentő ingyenes, használatához ügyfélkapus regisztráció, illetve az e-bejelentő portálon történő egyszeri regisztráció szükséges. A portál az e-bejelento.gov.hu címen érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek