4 hónapnál régebbi cikk

Felsőváros meghatározó alakját ünnepelték
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Felsőváros meghatározó alakját ünnepelték

Kilencven éves lett Fekete Pál, Felsőváros közösségének meghatározó alakja. Az ünnepeltet a katolikus legényegylet, a városrész önkormányzati képviselője, és Székesfehérvár polgármestere köszöntötte vasárnap délelőtt. 

Cser-Palkovics András polgármester Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját adta át Fekete Pálnak 90. születésnapja alkalmából vasárnap délelőtt. Ezzel együtt a közösségért végzett munkájáért is köszönetet mondott a város.

"Fontos minden olyan ember megtisztelése, aki sokat tett a városért, és aki megéri a 90-ik születésnapját és szerencsére fizikai, szellemi értelemben is nagyon jó egészségben, az könnyű belátni, hogy kilenc évtized alatt mennyit tett, tehetett Székesfehérvárért. Fekete Pál személyében pedig egy olyan személyt köszöntünk most, aki a felsővárosi hagyományok ápolásának oszlopos tagja, akinek köszönhetően mondhatjuk azt, hogy az egyik leghagyománytisztelőbb közösség mind a mai napig."

A Felsővárosi Közösségi Házban Földi Zoltán önkormányzati képviselő és a KALOT, a katolikus legényegylet tagjai is köszöntötték Pali bácsit, aki a felsővárosi templomban szolgál évtizedek óta. Fekete Pál nagycsaládba született, öten voltak testvérek, a földműves szülők vallásosan nevelték a gyermekeket.

"Az élet, hogy engem ilyen szép korban megtartott, én azt hiszem a hitemnek köszönhetem, és hogy még ma is szeretek dolgozni, a munkának, és a vallásos életnek. Próbáltam itt Felsővárosban példát mutatni."

Fekete Pál gyerekként élte meg a II. világháborút, rossz dolgokon is keresztül ment, de a Jóisten mindig segítette. Pali bácsinak három fia, hét unokája és egy egy hónapos dédunokája van. Mint mondja, összetartó család az övék.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek