5 hónapnál régebbi cikk

Élni teljesen jó
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Élni teljesen jó

Kerekasztal-beszélgetésekkel, tanúságtételekkel, workshopokkal, felnőtteknek és középiskolásoknak szóló témákkal várták az érdeklődőket szombaton két helyszínen. Élni teljesen jó címmel országos életvédelmi napot rendezett a Székesfehérvári Egyházmegye. 

Közös imával kezdődött az Élni teljesen jó program a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az országos rendezvényre két helyszínen várták az egyedülállókat, házaspárokat, családokat.

"A családok helyzete a mai világban eléggé megkérdőjelezett. Már pusztán az is kérdés, hogy mit tekintünk családnak, hogy kik alkotnak egy családot. Hogy egy családon belül hogyan kell hozzáállni az élethez, az élet szolgálatához, az élet elfogadásához, az élet felneveléséhez. Ezekben a kérdésekben, ahol bizonytalanságok vannak, mert sokféle vélemény hangzik egyforma erővel a világban, azt éreztük, hogy fontos, hogy a katolikus egyház álláspontja is elhangozzék megfelelő erővel, megfelelő súllyal" - mondta Spányi Antal megyés püspök.

A nap folyamán a természetes fogantatástól a természetes halálig többféle témában tájékozódhattak a résztvevők. Szóba került a családtervezés, az abortusz, az örökbefogadás, a nevelőszülőség, a lelki örökbefogadás, a közösség megtartó ereje, és az időskor.

"Az egész nap az életről szól. Az élet érkezéséről, az élet fogantatásáról, az élet fejlődéséről, és az élet tiszteletéről. Ennek a témakörnek minden pontját körüljárjuk. Azt is, ha nem érkezik a baba, azt is, ha érkezik a baba, azt is, ha másképp érkezik, mint ahogy szerettük volna. Azt is, hogy lehet a születés örömét, a születéssel járó esetleges nehézségeket, fájdalmakat közösségben, egymás támogatásával feldolgozni. Akár a házaspár, a család önmagán belül, akár a család az őt körülvevő közösség erejével és segítségével" - foglalta össze a rendezvény programjait Keresztes Ilona, az Együtt az Életért Egyesület alelnöke. 

A rendezvényen standokon keresztül mutatkoztak be az életvédelem területén dolgozó szakemberek, közösségek, szervezetek. A programra minden korosztályt vártak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek