3 hónapnál régebbi cikk

Hogyan éljük meg jól az időskort?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Hogyan éljük meg jól az időskort?

Milyen dolgok emelik a lelket vagy húzzák le idős korban? Hogyan lehet jól megélni a szépkort? Többek között erről beszélgettek az idősek baráti találkozóján a Budai úti Református Gyülekezet nagytermében. 

Közös énekléssel kezdődött a Református Gyülekezet időseinek baráti találkozója. A közösség tagjai negyedévente találkoznak, hogy beszélgessenek, megosszák az életük eddigi tapasztalatait. A rendezvény elején Léder Tamás ifjúsági segédlelkész a zenés áhítatban szentírási idézethez kapcsolódóan beszélt a közösség segítő erejéről.

"Amikor Izrael törzsét megtámadják az amálekiek. Amikor megtámadják őket, akkor Mózes felemeli a karját, és amikor felemeli a karját, akkor az amálekiek ellen győzelemre állnak. Elfárad a karja és Mózes leereszti a karját, akkor viszont Izrael vesztésre áll. Az a csodálatos, hogy odamegy a testvére Áron és még egy tag, akit úgy hívnak, hogy Húr, és ők tartják továbbra is Mózesnek a kezét és ők tartják továbbra is Mózesnek a kezét." 

A segédlelkész hozzátette, a lényeg, hogy nem vagyunk egyedül, fontos, hogy a tagok a negyedévek között is tartsák egymással a kapcsolatot. A mostani találkozón a résztvevők átbeszélték, mi húzza le, és mi emeli fel a lelküket. Farkasné Péter Erzsébet példákat hozott, hogyan próbálja a mindennapokat idősként megélni. 

"Nagyon-nagyon sok mindent megtanulunk az életben, de hogy hogy kell megöregedni, azt nem. Azt most megélem, most élem meg és hát nem könnyű. Nem könnyű az embernek, hogy a testi problémák előjövetelével, a betegségek megjelenésével hogy tudunk mégis jót kisugározni, hogy a m i társaságunkban a fiatalok is jól érezzék magukat."

Erzsébet hozzátette, fontos az ember hozzáállása, hogy negatívan, vagy pozitívan állunk hozzá a dolgokhoz. Fontos az alkotás, esetleg napló írása, képeket bele ragasztani, a gondolatokat papírra vetni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek