4 hónapnál régebbi cikk

Meghalt egy nő szén-monoxid-mérgezésben Nádasdladányban
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Meghalt egy nő szén-monoxid-mérgezésben Nádasdladányban
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined

A Kastély úton lévő épületben történt a baleset.

Szerdán érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Nádasdladányban holttestet találtak egy családi házban. A Kastély úton lévő épületben egy középkorú nő vesztette életét, feltehetőleg szén-monoxid-mérgezés miatt. A tizenöt négyzetméteres szobában gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt, a nyílászárók csukva voltak. A tűzoltók rekonstruálták a történteket, zárt ablakok és ajtók mellett bekapcsolták a szieszta kályhát, és negyed óra alatt mérgező gáz fejlődött - írja a katasztrofavedelem.hu.

Szén-monoxid akkor keletkezik, amikor zárt térben nyílt lánggal működő berendezés üzemel, amelynek környezetében nincs megfelelő levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a szoba levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a rendkívül mérgező szén-monoxid. 

Az ilyen helyiségekben állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha szellőztetni, a nyílászárókba légbevezetőket kell szerelni. Emellett érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni. A katasztrófavédelem weboldalán elérhető az érzékelők pozitív és negatív listája.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók