4 hónapnál régebbi cikk

Tilos és illegális a horgászat a Sóstón!
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.okkfehervar.hu
Tilos és illegális a horgászat a Sóstón!

A karácsonyi asztalra kerülő halat ne a Sóstó Természetvédelmi Területről szerezzék be! – ezt a felhívást tették közzé a természetvédelmi szakemberek.

Néhány hete érkezett lakossági jelzés arról, hogy illegális horgászati tevékenységet tapasztaltak a Sóstó Természetvédelmi Területen. Azóta megerősítették ott a járőrözést, illetve illegális horgászatra utaló eszközöket, valamint halcsapdákat is találtak a fa járóhíd alá rejtve a Sóstó Vadvédelmi Központ kollégái.

A Sóstó Természetvédelmi Területen van a Közterület-felügyelet térfigyelő központjába bekötött kamera és több vadkamera is működik, amelyek helyét folyamatosan változtatják. A Közterület-felügyelet a napokban rögzített is felvételt arról, amint három személy a jégen a horgászbotjával próbált léket ütni.

A város szívében található, védett zöldterületen minden bejáratnál piktogramok hívják fel a figyelmet arra, hogy tilos etetni a vízimadarakat és a halakat, tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, valamint hogy tilos a horgászat. Mivel a természetvédelmi szakemberek nem tudnak mindig mindenhol ott lenni, így azt kérik, ha valaki illegális horgászatot vagy egyéb szabálysértő tevékenységet tapasztal, azonnal hívja a 112-es telefonszámot, vagy a Sóstó Vadvédelmi Központtal vegye fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken: +36-70-526-2793; vadvedelem@varosgondnoksag.hu.

A horgászat és az orvhalászat illegális tevékenységnek, lopásnak minősül a Sóstó Természetvédelmi Területen és azonnali feljelentést von maga után! Az itt élő halak a védett ökoszisztéma részét képezik, közös értékeink, vigyázzunk rájuk és védjük őket!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek