3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Kisállat-kiállítás, Újévi táncház, Stadiontúra és A méhész
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Fehérvári programok a hétvégére: Kisállat-kiállítás, Újévi táncház, Stadiontúra és A méhész

Január derekán többek között kilátogathattok a kisállat-kiállításra, részt vehettek az újévi táncház programjain, vagy beülhettek a moziba A méhész című filmre.

Állati: Kisállat-kiállítás
Mikor?: Január 12-14., péntek-vasárnap
Hol?: Börgöndi úti Volán Sportcsarnok

A székesfehérvári bukógalamb és a székesfehérvári kitenyésztővel rendelkező magyar óriás nyúl mellett, egyéb érdekes egyedek, óriás- vagy éppen törpenyulak több fajtából, díszmadarak és baromfik egyaránt láthatóak lesznek a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete évkezdő kisállat kiállításának. 77 tenyészetből 68 fajtát képviselve összesen 521 kisállat fogadja majd a látogatókat – mondta el Szűcs Antal egyesületi elnök. Mint arra felhívta a figyelmet, a kiállítások fontos bemutatkozási lehetőséget jelentenek, hiszen a pénteki napon a szakmai bírálat zajlik, ami a tenyésztői munkát segíti, és egyben visszaigazolást ad az elmúlt év eredményességéről.

A nyulak, baromfik, galambok és díszmadarak 2024. január 13-án, szombaton 8.00-18.00, január 14-én vasárnap pedig 8.00-14.00 óráig lesznek láthatóak a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban.

Sport: Reflektorfényes stadiontúra
Mikor?: Január 13., szombat
Hol?: Sóstói Stadion

Január 13-án, szombaton 16 órától a Sóstói Stadiont ismerhetik meg az érdeklődők igazán különleges körülmények között. Székesfehérvár ikonikus épülete lenyűgöző látványt nyújt nappal is, pláne reflektorfényben! A résztvevők beleshetnek a kulisszák mögé és esti pompájában nézhetik meg Magyarország egyik legkorszerűbb és legjobban felszerelt stadionját.

Mozi: A méhész
Mikor?: Január 11-től
Hol?: Cinema City Alba

Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Mészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

Mozi: Éjszakai merülés
Mikor?: Január 11-től
Hol?: Cinema City Alba

Nincs futkosás. Nincs ugrálás. Nincs úszómester szolgálatban. Nincs esti fürdőzés. Az Atomic Monster és a Blumhouse, a M3GAN producerei fejest ugranak a horror mélyvízébe ezzel az új, természetfeletti thrillerrel.

A Rod Blackhurst és Bryce McGuire 2014-es, elismert rövidfilmje alapján készült film főszereplője Wyatt Russell (A Sólyom és a Tél Katonája) aki a volt profi baseballost, Ray Wallert alakítja. Egy degeneratív betegség korai visszavonulásra kényszeríti, és új házba költözik aggódó feleségével, Eve-vel (az Oscar-jelölt Kerry Condon, A sziget szellemei), tinédzser lányával, Izzyvel (Amélie Hoeferle, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája) és kisfiával, Elliottal (Gavin Warren, Fear the Walking Dead).

Ray titokban abban reménykedik, hogy visszatérhet a profi ligába, és meggyőzi Eve-et, hogy a kertben lévő, csillogó vízű úszómedence jó buli lesz a gyerekeknek, neki pedig jó fizikoterápia. Ám a ház múltjának sötét titka egy baljós erőt szabadít rájuk, ami a kikerülhetetlen borzalmak mélyére húzza az egész családot…

Család: Újévi táncház
Mikor?: Január 13., szombat
Hol?: Malom utcai Táncház

Az új esztendőben is folytatja családi táncházas programsorozatát az Alba Regia Táncegyesület. Január 13-án, szombaton 17.00 órától várják a résztvevőket a Malom utcai Táncházba, ahol hagyományosan lesz kézműves foglalkozás, népi gyermekjátszó, tánctanítás és zenés, táncos mulatság. Belépők elővételben online, illetve a programkezdés előtt a helyszínen kaphatóak.  

A program 17.00 órakor szerencsehozó buksza készítésével kezdődik, majd Kneifelné Laczkó Kriszta vezeti az új évre hangoló népi gyermekjátszót. 19.15 órától jön  csikóbál, melynek házigazdája az Alba Regia AMI Derce csoportja lesz. Azokat a fiatalokat ünneplik, akik már kiléptek a gyermekkorból, de még nem teljes értékű felnőttek. „Csikóként” ők kerülnek a középpontba, és különleges tiszteletben részesülnek. 20.30-tól új tánctanítás indul, a résztvevők ezúttal a magyarpalatkai táncokkal ismerkedhetnek meg, majd 21.30 órakor táncházi mulatság zárja az estét Németh Gergő házigazdával és a Galiba zenekarral.

Koncert: Santa Diver
Mikor?: Január 13., szombat
Hol?: Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont

Felhangolva! program keretében érkezik Székesfehérvárra a Santa Diver trió. A formációt a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs, Kézdy Luca alapította 2006-ban Szesztay Dávid basszusgitárossal és Szegő Dávid dobossal. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, a world music és a modern creative metszetében találtak meg.

Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás, Kézdy Luca különleges, széles érzelmi spektrumú hegedűjátéka, a színes és dallamos basszus szólamok és a kísérletező, néha szélsőséges, finom és egyben energikus dobolás. Eddigi kiadványaik – négy album és egy válogatás LP – után tavaly jelent meg a Morning Air című ötödik lemezük – olvasható az ajánlóban a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont közösségi oldalán. A koncerten többek között megismerheti a közönség a trió legújabb, 2023-ban a Magyar Zene Házában bemutatott albumát is.

Állati: Vadvasárnap
Mikor?: Január 14., vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

Január 14-én, vasárnap 10 órától a Sóstó Vadvédelmi Központban folytatódik a Vadvasárnap című népszerű sorozat. A résztvevők látványos állatorvosi bemutatón vesznek részt és megismerik a Központban éppen gyógykezelés alatt álló vadállatokat. Jó időben madárgyűrűzés is színesíti a napot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek