Fehérvári programok a hétvégére: Hello, tavasz!, Tulipánfesztivál, Jazzpéntek, Neoton Família és A Majomember
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/OnzeCreativitijd
Fehérvári programok a hétvégére: Hello, tavasz!, Tulipánfesztivál, Jazzpéntek, Neoton Família és A Majomember
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Április első hétvégéjén többek között ellátogathattok a Tulipánfesztiválra a Nádasdy-kastélyhoz, lazulhattok a Jazzpénteken, bulizhattok a Neoton Família koncertjén, vagy beülhettek a moziba A Majomember című filmre.

Család: Tulipánfesztivál és tavaszi szünet a Nádasdy-kastélyban
Mikor?: Április 5-7., péntek-vasárnap
Hol?: Nádasdy-kastély

A Nádasdy-kastély idén ünnepeli a török-magyar kulturális évadot, ennek megfelelően programjaik a török kultúrát idézik meg: díszíthettek kerámia bögrét decoupage technikával, vagy festhettek fából készült miniládikát akrill festékkel! Aki kedvet kap hozzá, az üvegfestés rejtelmeiben is elmerülhet, a kézműves foglalkozások során!

Mindemellett különleges tárlatvezetésre is invitálnak, amely során megismerkedhettek az Ősök Csarnokában található Nádasdy családtagokkal Nádasdy Tamástól egészen VIII. Nádasdy Ferencig.

Munka: III. Alba Regia Állásbörze 
Mikor?: Április 12., péntek 9:00-15:00
Hol?: Sóstói Stadion

Többet szeretnél keresni? Munkahelyet váltanál? Kisebb vagy nagyobb pályamódosítást tervezel? Állami szférából verseny szférába mennél dolgozni?
Szeretnél elhelyezkedni?

Látogass el a III. Alba Regia Állásbörzére április 12-én Székesfehérváron a Sóstói Stadionba és találd meg a neked való állást!

Személyesen megismerkedhetsz a vállalatokkal. A cégek képviselőivel folytatott beszélgetéseknek köszönhetően olyan információk birtokába juthatsz, amelyek nem szerezhetők meg más módon. Személyes benyomást szerezhetsz a vállalatról, informálódhatsz a követelményekről, juttatásokról, karrier lehetőségekről. Rátermettségedet nem csupán az önéletrajzoddal bizonyíthatod. Személyesen bemutatkozva meggyőzheted a munkáltatókat arról, hogy valóban te vagy a leginkább megfelelő új kolléga.  Egy nap alatt több állásajánlattal is gazdagodhatsz és akár azonnal megismerheted a fizetési ajánlatokat is.

Mozi: Kék Pelikan
Mikor?: Április 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Három Nyugatra vágyódó jóbarát rájön, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki – a ‘90-es évek derekán elindul Budapesten a jegyhamisítás, hogy utazni lehessen. --- Csáki László, a Magyar Filmszemlén és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon többször díjazott, Balázs Béla-díjas író-rendező éveken át készített interjúkat olyan érintettekkel, akiknek az életére sorsfordító hatást gyakoroltak azok a nemzetközi utazások, melyeket a kék Pelikan indigóval hamisított vonatjegyekkel tettek.

A film az ő történeteik humoros, rendszerkritikus és heistfilmes elemeket felvonultató, magyar slágerekkel teli feldolgozása – méghozzá Magyarországon egyedülálló módon animációs dokumentumfilm formájában.

A Kék Pelikan a valós – saját hangjukon megszólaló – szereplők mellett olyan színészek tolmácsolásában meséli el a történteket, mint Lévai Norman, Tegyi Kornél, Kenéz Ágoston, Börcsök Olivér, Rujder Vivien, Olasz Renátó, Thuróczy Szabolcs, Csőre Gábor, Trokán Nóra és Csoma Judit, a zenei aláfestést pedig ismert magyar kultzenekarok biztosítják, mint például a Bonanza Banzai, a Kispál és a Borz vagy a Hiperkarma.

Mozi: A Majomember
Mikor?: Április 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat.

A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé.

Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle…

Koncert: Neoton Família
Mikor?: Április 6., szombat
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Neoton Família zenekarnak kevés olyan turné helyszíne van, mint Székesfehérvár, ahol 2007-től minden évben tavasszal fellépett! Ez így lesz idén áprilisban is! A népszerű csapat 1965-ös indulásuk óta nemcsak Magyarországot, de a világ számos országát is meghódították már könnyed, szórakoztató és fülbemászó dallamaikkal, amelyek aztán megkerülhetetlen részeivé váltak sokak életének. Szóval hajrá, hajrá!

Zene: Jazzpéntek
Mikor?: Április 5., péntek
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Április 5-én, pénteken 19:00-tól az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban. A Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Az idén hatodik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában is.

Család: Hello, tavasz!
Mikor?: Április 6., szombat
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Anyákat és lányaikat várja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) az Öreghegyi Közösségi Házba a Helló, tavasz! programra – az esemény igazi csajos kikapcsolódást kínál az érkező vendégeknek április 6-án, szombaton délelőtt 9 órától. Stílus- és sminktanácsadás, arctorna, szelfipont, textil nyaklánc készítése és limonádé – ezek gondoskodnak majd a hangulatról.

Természet: Családi délelőtt
Mikor?: Április 6., szombat 
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Április 6-án, szombaton 10.00 és 12.00 óra között családi délelőtt kezdődik a Sóstó Látogatóközpontban. Lesz ismét interaktív mesés foglalkozás, szabadtéri játék, játékos öko-feladatsor és kézművesség. A tavaszi hangulatú, vidám közösségi programot a Sóstó környezeti nevelői vezetik. Részletek és regisztráció itt.

Család: Tavaszköszöntő és Nyuszi túra
Mikor?: Április 7., vasárnap
Hol?: Sukoró, Zöld Pont Termelői Piac

A túra a Velencei-hegység legnevezetesebb, legszebb pontjaira kalauzol el: Gyapjaszsák, Bence-hegy kilátó, Likas-kő, Angelika-forrás, és ha bevállaljátok a hosszabb távot,
elvisznek a vadregényes Bodza-völgybe, megmutatják a nevezetesebb ingóköveket, a Barlang-kutat és a még néhány szép helyet. Kicsiknek, családoknak ajánlják a 6 km-es Nyuszi túrát. Könnyű terepen lesz, amit a legkisebbek a papa nyakában is megtehetnek. A gyerekeket húsvéti meglepetéssel várják! Részletes kiírás a teljesítménytúrázók honlapján.

Gasztro: IX. Fehérvári Halünnep
Mikor?: Április 20., szombat
Hol?: Palotavárosi tavak

Idén újra várja a vendégeket a Palotavárosi tavaknál a város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye, a IX. Fehérvári Halünnep. A főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínáló eseményt április 20-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), valamint a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (Hofesz). A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy együttes lesz. A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló népszerű program főzőversenyére már várják a regisztrálókat: április 15-ig nevezhetnek az érdeklődők, akik halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek