3 hónapnál régebbi cikk

Folytatódik a Gondosóra Program Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Folytatódik a Gondosóra Program Székesfehérváron

Továbbra is lehet regisztrálni az ingyenes Gondosóra Programra, amely könnyen használható segélykérő eszközt biztosít a 65 év felettieknek. Több önkormányzati képviselő segíti a regisztrációt és civil szervezetek is részt vesznek az akcióban.

A Gondosóra Program egy Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év feletti jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az egyedül élő idősek egy gombnyomással tudjanak segítséget kérni.

“Ez egy lehetőség arra, hogy az idős magyarok, akik egyedül élnek, egy gombnyomással tudjanak segítséget hívni, hogyha szükségük van rá. Diszpécserszolgálat jelentkezik és ők tudnak kapcsolatot teremteni a sürgősségi ellátással vagy akár a családtaggal, akit az időskorú regisztrál” - mondta el Róth Péter, alpolgármester.

A Gondosóra Programra való regisztrációban az önkormányzati képviselők és több civil szervezet is segítséget nyújt, az eszközök kiosztását a civil szervezetek felügyelik.

“Miután a regisztráció beérkezett a központba, néhány hét elteltével fogják postázni a csomagot, ami tartalmazza magát az eszközt. Ezt a posta viszi ki vagy a posta logisztikai szolgáltatója vagy a futárszolgálat” - tette hozzá az alpolgármester.

Róth Péter kiemelte, a program ebben az évben is folytatódik, az eszközt a www.gondosora.hu oldalon lehet igényelni minden 65 éve feletti számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek