2 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérváron mulatoztak a svábok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Székesfehérváron mulatoztak a svábok

Hajnalig tartó tánc, jó hangulat, a sváb hagyományok ápolása-idén is megrendezték városunkban a sváb bált, amelyre az egész vármegyéből érkeztek közösségek. Az eseménynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott otthont.

A hagyományokhoz hűen a magyar és a magyarországi németek himnusza is felcsendült az immár tizenkettedik alkalommal megrendezett sváb bálon. A zenés, táncos mulatság célja az volt, hogy a Fejér vármegyei német települések közösségei minél jobban megismerjék egymás kulturális életét. Fehér Margit elmondta, a rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy a települések helyben is megrendezik saját báljukat.

A magyarországi németség zenei és kulturális élete is nagyon színes, éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy egy évben egyszer bemutassuk egymásnak is amit tudunk.

Az est első fellépője az isztiméri Edelweiss kórus volt, akik már nem először járnak Székesfehérváron. Ez alkalommal bordalokkal, polkával és keringőénekekkel készültek a közönségnek.

A bál táncos produkcióval folytatódott, az Edelweiss Móri Német Nemzetiségű Táncegyesület felnőtt csoportjának fellépését láthatták a résztvevők, akiknek életében fontos szerepet tölt be a móri néptánc hagyományok ápolása.

A produkciókat követően a mulatozásé volt a főszerep, a hajnalig tartó jó hangulatról a mányi Eberkapelle együttes gondoskodott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek