1 hónapnál régebbi cikk

Egészségnapot tartottak Maroshegyen
·EgészségEgészségnap·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Egészségnapot tartottak Maroshegyen
·EgészségEgészségnap·Utolsó frissítés: undefined

Idén is Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében kezdődtek el a városrészi szűrőnapok. A program népszerű az itt élők között, a szűrővizsgálatokra idén is hamar beteltek a helyek.

Kardiológiai vizsgálat, EKG, állapotfelmérés, boka-kar index meghatározás, csontsűrűség mérés, valamint dietetikai tanácsadás várta a maroshegyieket szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Az egészségnapokat körülbellül havi rendszerességgel szervezi meg Székesfehérvár önkormányzata, hogy minél nagyobb eséllyel előzhessék meg a megbetegedéseket a városban élők. 

Östör Annamária  egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok elmondta, szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, egyre több székesfehérvárit mozgat meg az egészség nap, ezzel téve egy lépést az egészségesebb élet felé.

A legfontosabb az, hogy Székesfehérvár köztudatában létezik az, hogy szűrővizsgálat, hogy nekünk is kell tennünk az egészségünkért és nem csak várjuk, hogy mi lesz velünk, hanem tudunk tenni az egészségünkért, egy egészséges életmóddal, egy egészséges táplálkozással, mozgással és azzal, hogy néha eljövünk szűrővizsgálatra - mondta el Östör Annamária.

A Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda következő szűrőnapja március 9-én, szombaton lesz a Család- és Nővédelmi Központban. A nőgyógyászati szűrőnapra előzetesen hétfőn és kedden 8 és 16 óra között lehet jelentkezni a 06 70 455 9930-as telefonszámon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek