1 hónapnál régebbi cikk

Egészségnapot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Egészségnapot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Ismét városrészi szűrő napot szervezett Székesfehérvár önkormányzata, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol többek között kardiológiai vizsgálaton, EKG-n és állapotfelmérésen is részt vehettek az egészségesebb életre vágyók.

Ismét városrészi egészségnapot szerveztek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az Egészségfejlesztési Iroda újra a teljes palettát felvonultató szűrővizsgálatokkal készült az alkalomra, azaz kardiológiai vizsgálat, EKG, állapotfelmérés, boka-kar-index meghatározás, csontsűrűség-mérés,  állapotfelmérés, testösszetétel mérés, memóriateszt, valamint dietetikai tanácsadás is várta a székesfehérváriakat.

Az eseményre a városrész önkormányzati képviselője is ellátogatott, aki úgy véli, egy kiváló kezdeményezés mellé állt be a város. Kovács Zsoltné örömét fejezte ki, hogy a városrészében is lehetőséget kaphattak a lakók a szűrővizsgálatokra, ezzel téve egy lépést az esetleges megbetegedések megelőzése felé.

A programon mintegy száztízen vettek részt. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője hangsúlyozta: egészségünk védelme a legfontosabb, és az esetleges megbetegedéseket csak az ehhez hasonló tematikus szűrővizsgálatokkal lehet megelőzni.

A legközelebbi városrészi egészségnap májusban két helyszínen lesz: Tóvárosban és Palotavárosban, ám az iroda dolgozói folyamatosan várják a jelentkezőket dietetikai tanácsadásra, szülésfelkészítő tanfolyamra, gyógytorna-tanácsadásra, csoportos mentálhigiénés, illetve pszichológiai foglalkozásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek