6 hónapnál régebbi cikk

Férfi szűrőnapot tartanak Család és Nővédelmi Központban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Férfi szűrőnapot tartanak Család és Nővédelmi Központban

A szűrőnapot november 11-én rendezik. Az ingyenes vizsgálatok között vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérésen is részt vehetnek a székesfehérvári férfiak.

Három szakember, Hermann János, Botos Árpád és Barabás Tamás urológus szakorvosok végzik majd a vizsgálatokat, és elsősorban azok jelentkezését várják, akik elmúltak 50 évesek, de még nem vettek részt szűrővizsgálaton, illetve a 40. életévüket betöltött férfiakat, akiknek már előfordult a családjukban prosztatadaganat, vagy bármilyen prosztatamegbetegedés.

"A szűrésnek a nevében benne van, hogy panasz mentes embereket próbálunk orvosi vizsgálatra becsalni.

Kampány jellegű, amit ilyenkor csinálunk, ugyanis nagyon sok betegség, és ebben a prosztata élen jár, gyakorlatilag meggyógyítható, ha kezdeti stádiumban megtaláljuk.

Ehhez viszont elkell jönni, hogy megnézzük - hangsúlyozta Hermann János főorvos, aki hozzátette, hétköznapi életünkben is érdemes körültekintőnek lenni, akár tisztálkodáskor, hiszen könnyen észrevehető, ha valami nincsen rendben, és csak az időben felfedezett prosztataprobléma kezelhető.

A férfi szűrőnapra a +36 70 455 9930-as telefonszámon lehet regisztrálni november 6-án, hétfőn, illetve 7-én, kedden 8-tól 16 óráig. Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője arra kéri az érdeklődőket, aki teheti, minél előbb jelentkezzen be, mivel csak korlátozott számban tudják fogadni azokat, akik élni szeretnének a lehetőséggel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek