Elkészült az esőkert: közel 40 fajta évelő növényt ültettek el a Török Udvarban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Elkészült az esőkert: közel 40 fajta évelő növényt ültettek el a Török Udvarban

Több mint 1000 növénnyel gazdagodott a nemrégiben elkészült esőkert. A Török udvarban kialakított terület virágosítása a Grundfos Magyarország Kft. támogatásával valósult meg.

Már reggel megkezdték a munkát a Városgondnokság munkatársai a Török Udvarban, ahol közel 40 fajta évelő növény 1000 példányát ültették el. A belvárosban alakították ki Székesfehérvár első esőkertjét, a közel 3 millió forintos beruházás a Grundfos Magyarország Kft. támogatásával valósult meg. A cég vezetője úgy véli az udvar kialakítása szép közösségi megmozdulás, amelynek szerettek volna részesei lenni.

A munkába bekapcsolódott a város polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki elmondta, a most elkészült esőkertet akkreditálni is fogják a Green City mozgalom keretében. A városvezető úgy véli, a terület kuriózum lesz és egyben jó példa is arra, hogy a város más pontjain is létrehozzanak hasonlókat civil összefogással.

"Bízunk benne, hogy a város több pontján fogunk ilyeneket kialakítani, akár civil összefogással, vagy akár az önkormányzat és a vállalatok is tudnak ebben segíteni" – mondta el Cser-Palkovics András, polgármester.

A most elültetett növények várhatóan már idén nyárra kivirágoznak, a szakemberek szerint azonban a kert a végleges arcát a következő egy-két évben nyeri majd el. A területet a terepviszonyokhoz és a növények igényeihez alkalmazkodva alakították ki.

Csete Gábor, a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője arra kér mindenkit, vigyázzanak a növényekre, hogy minél tovább színes díszei lehessenek belvárosunknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek