Első alkalommal tartott szakmai napot az Építészkamara a Városházán
·Híreképítészet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Első alkalommal tartott szakmai napot az Építészkamara a Városházán
·Híreképítészet·Utolsó frissítés: undefined

Szakmai napot tartott a Fejér Vármegyei Építészkamara a Városházán. Az egész napos programon az áttekintették a várható jogszabály-módosításokat, bemutattak egy 3D szkennert és díjazták a nemrégiben meghirdetett tervrajzpályázat legjobb alkotóit is. 

Első alkalommal tartotta a Városházán szakmai programját a kamara, a helyszínválasztással is jelezve, a szakmai szervezet jó partneri kapcsolatra törekszik az önkormányzattal.

Ugyanakkor a városvezetés is szoros együttműködést szeretne folytatni a kamarával – erről már Lehrner Zsolt, alpolgármester beszélt: „Természetesen partneri kapcsolatra és elsősorban jó kapcsolatra törekszik a város a kamarával, ezt azért is teszi, mert egy város karakterét mindig annak épületei, parkjai, építészeti környezete és megoldásai határoznak meg. Ez nem mindegy, hogy milyen környezetben élünk mi városlakók a mindennapokban.”

Rengeteg jogszabály módosul majd a közeljövőben.

Ugyan jelenleg még csak folyamatban van az építészeti törvény módosítása, a kamara azt reméli némiképp finomodik majd a törvényi környezet.

„Remélhetőleg picit finomodnak majd a jogszabályok. A kamara egyébként a módosításra szánt jogszabályok véleményezésében részt vett, ha ezek a véleményezések bekerülnek majd, akkor használhatóbb és gyakorlatiasabb jogszabályok lesznek” - fejezte ki reményét a várható módosítások kapcsán Karé Krisztián, a Fejér Vármegyei Építészkamara elnöke.  

A jogszabályi változások mellett, szakmai programra is maradt idő.

Az egész napos programon bemutattak egy 3D szkennert is, ami a tervezést és modellezést teszi gördülékenyebbé. Ugyanakkor a Fejér Vármegyei Építészkamara szakmai napján díjazták a kamara és a Jáky Jószef Technikum közös épületszerkezeti rajzpályázatára beérkező alkotásokat is. A versenyre nemcsak a végzős, hanem a 9. évfolyamokból is érkeztek nevezések.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek