1 évnél régebbi cikk

Itthon is póráz került az Instára
Fehérvár Médiacentrum fotója
META
Itthon is póráz került az Instára

Mostantól a magyar szülők is szemmel tarthatják gyerekük Instagram-tevékenységét, ehhez elég összekapcsolni a szülői fiókot a gyerek profiljával.

Az Instagram kénytelen volt belátni, hogy a gyerekek platformon zajló tevékenységeit nem rejtheti el teljesen a szülők elöl. A népszerű alkalmazás kapcsán már 2021 végén bejelentették, hogy több új fejlesztésnek köszönhetően elkészült a Családi Központ (Family Center) nevű funkció, melyet szép fokozatosan vezetnek majd be. Az idei év márciusában bizonyos országokban már elérhető lett a Family Center, szeptembertől pedig már Magyarországon is rendelkezésre áll.

Az app új funkciójának lényege, hogy a szülők nagyobb beleszólást kapnak csemetéjük Instagramos tevékenységébe. Konkrétan korlátozhatják, hogy gyerekük mennyi időt töltsön az Instán, értesítést kaphatnak arról is, melyik fiókot követik, illetve gyereküket ki követi. Emellett arról is tájékoztatja őket a rendszer, ha valakit jelentettek.

A Family Center aktiválása nem bonyolult, kölcsönös meghívásos rendszeren alapszik. Ennek lényege, hogy a szülőknek meghívót kell küldeniük a gyereküknek, de visszafele is működik a dolog, vagyis a fiatalok is felruházhatja a szülői fiókot tevékenységének részletesebb megismerésére.

A két fiók összekötése adja meg erre a lehetőséget. Ha ez megtörténik, a szülők az értesítések mellett lehetőséget kapnak arra is, hogy a napi limitet beállítsák, illetve szüneteket iktassanak be a napi Insta mennyiségen belül.

Fontos információ, hogy a Family Center használatához mindenképpen frissíteni kell az Instagramot, ezt android esetében itt, iPhone és iPad esetében pedig itt lehet megtenni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek