9 hónapnál régebbi cikk

Az Egészség Ablak alkalmazásban minden orvosi adatunk velünk lehet
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
eszfk.hu
Az Egészség Ablak alkalmazásban minden orvosi adatunk velünk lehet
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Még tavasszal kapcsolt magasabb sebességbe az akkor még EESZT néven működő hazai online egészségügyi alkalmazás, mely most újabb ráncfelvarráson esett át.

Áprilisban kapott új szívet az elmúlt években csak vegetáló Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), mely akkor azt az újítást hozta, hogy az okostelefonos alkalmazás az e-receptek letöltésével és használhatóságával egyszerűsítette a felhasználók hétköznapjait. Az akkor myEESZT névre átkeresztelt applikáció a múlt héten végre beszédesebb nevet is kapott, és kilépett a sokbetűs, kimondani is nehéz mozaikszavas korszakából.

Az immár Egészség Ablak néven elérhető alkalmazás új neve sokkal beszédesebb és arra is utal, amire való. Bár akinek korábban is volt már telepítve az alkalmazás a telefonjára, annak a sok átnevezgetés közepette érdemes odafigyelni, hogy az app új elnevezése miatt más sorrendben, vagyis más helyen lesz a telefonra telepített sok-sok program között.

De a mostani frissítésnek nem az átnevezés volt a fő célja, hanem egy annál sokkal lényegesebb terület. Ez pedig nem más, mint az egészségügyi dokumentumaink telefonos alkalmazásból történő gyors és azonnali elérhetősége. Július elejétől az Egészség Ablak alkalmazáson belül elérhető lett az EESZT indulása óta (2017. november 1.) keletkezett összes dokumentumunk, így például:

  • laboreredmény,
  • ambuláns lap,
  • vizsgálati lelet,
  • zárójelentés,
  • és egyéb orvosi dokumentum.

Ezzel nagyban egyszerűsödik az otthoni, családi egészségügyi adminisztráció, hiszen az évek alatt esetleg elkallódott, hiányzó, de szükséges papírok pillanatok alatt újból elérhetők lettek pár kattintással, akár azonnal is. Ráadásul az alkalmazásban nemcsak az állami, hanem a magán egészségügyben kapott leleteink is ott vannak. Hasznos, hogy az applikációban egyszer már letöltött dokumentum a továbbiakban aktív internetkapcsolat nélkül is elérhető, mivel azt az alkalmazás a telefonunkban offline rögzíti.

Az Egészség Ablak ezzel a frissítéssel lassan kezdi azt a készültségi fokot elérni, melyre sok évvel ezelőtt megálmodták, ráadásul ehhez már nem kell a számítógépes böngészőt használni, mely így sokkal egyszerűbbé és népszerűbbé is teheti annak használatát.

Kapcsolódó
Új funkció az okostelefonos EESZT-ben

Az elektronikus ügyintézés kezd egyre nagyobb teret hódítani, ami kényelmét és egyszerűségét tekintve nem is meglepő. Ennek egyik újdonsága, hogy már a használatához ajánlott alkalmazások is egyre gyakrabban frissülnek.

Az alkalmazás letöltése ingyenes (Play ÁruházAppStore), ráadásul használata nem is bonyolult. Egyetlen feltétel szükséges csak, mégpedig az, hogy rendelkezzünk ügyfélkapus regisztrációval. Az első bejelentkezés az appba ezzel és a TAJ-számunk megadásával történik. Ezt követően már használhatunk akár biometrikus azonosítót is a bejelentkezéshez, melyet innen már telefonunk rendszere kezel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek