9 hónapnál régebbi cikk

A rosék között agárdi pincészeté az év bora
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
A rosék között agárdi pincészeté az év bora

Ismét rangos elismerést kapott az agárdi Csóbor Pincészet. Ezúttal syrah rosé boruk érdemelte ki a legjobb rosé elismerést az Országos Borversenyen.

42. alkalommal rendezték meg az Országos Borversenyt, ahol a rangos szakmai grémium mint a korábbi években is, idén is fontosnak tartotta, hogy a bírálat során borász, oktató, kutató, szakújságíró, a gasztronómia és a kereskedelem képviselői is jelen legyenek a bizottságokban. Az agárdi Csóbor Pincészet számára különleges pillanatokat hozott a díjkiosztó, hiszen Agárdi syrah rosé borukkal elnyerték a legjobb rosé díját.

Csóbor-Kisari Linda, a pincészet főborásza elmondta, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által rendezett borversenyre küldött borukról tudták, hogy aranyérmes lett, de az eredményhirdetésen így is meglepődtek, amikor kiderült, hogy a különdíjak között a Rosé kategóriában az ország legjobbjának az ő syrah rosé borzuk bizonyult.

Az elismerés komoly presztízzsel bír, amellett, hogy eligazítja a fogyasztót, motiválja a borászt és emeli a sokszínű magyar bor presztízsét, ezzel erősítve az egész borágazatot, így különösen értékes a szakami sikerekben egyébként is bővelkedő Csóbor Pincészet számára.

"Maga a szőlő is nagyon egészséges volt, pedig 2022-ben sok borász panaszkodott a termésre a nagy szárazság miatt. Ennek ellenére ez a syrah rozé a legjobbakat tudta hozni" - mondta Csóbor-KIsari Linda.

A siker azért is fontos, mert a rendezvény szakmai fejlődése töretlen, a szaktárca, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a gazdák elismerik, és mértékadó véleménynek tartják az itt kialakított értékrendet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek