9 hónapnál régebbi cikk

Mire tudjuk használni a nagy teljesítményű, ipari párátlanító berendezést otthon?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Ralphs_Fotos
Mire tudjuk használni a nagy teljesítményű, ipari párátlanító berendezést otthon?

Ha az építkezés során beköszönt egy esős időszak, nagyon le tudnak lassulni az egyes munkafolyamatok. Ilyenkor nem szárad a malter, a vakolat, a festék, nem lehet megkezdeni a következő munkafázist.

Az egyik szakember vár a másikra, vagy elmegy a következő munkára, és heteket kell várni, hogy újra ráérjen.

Ipari páramentesítő haszna az építkezésen

Még egy felújítási munkálatot is meg tud nehezíteni az időjárás, nemhogy egy új ház építését. Ilyenkor vetik be a nagy teljesítményű ipari páramentesítő készülékeket, amelyekkel gyorsan meg lehet szárítani a falat, hamarabb megköt a malter, megszárad a festék, stb. Egy építkezés nemcsak az építőanyagok megvásárlásának és a munkadíj kifizetésének költségével jár, hiszen a családnak addig is laknia kell valahol. 

Tehát egyéb költségek is felmerülhetnek, amelyek szempontjából nem mindegy, hogy hány hónap alatt lesz lakható az épület, és meddig kell fizetni esetleg egy albérletet. A Páramentesítő.hu webáruházban a Trotec mobil páramentesítők széles választéka áll rendelkezésre. Amennyiben csak ideiglenesen van szükség ezekre a berendezésekre, arra is van lehetőség, hogy bérbe vegyük őket. 

Beázott fal kiszárítása

Ha a tetőcsere idején kifogunk egy esős időszakot, az egész lakás beázhat. Nagyon kellemetlen, amikor az ember a nappaliban porszívózza nedves porszívóval a vizet. Minden tönkremehet, a fal beázásával gyorsan beindul a penészedés. Egy ipari párátlanítóval meg lehet szárítani a beázásból származó falvizesedést vagy akár a padlószőnyeget. Ilyenkor az idő fontos tényező, hiszen minél hamarabb száradnak meg a bútorok, a szőnyeg, annál kevesebb kár keletkezik. 

Hogyan tartsd szárazon a pincét?

A régebbi építésű családi házak még rendelkeznek pincével, aminek nagy előnye, hogy mindig hűvös, ezért zöldségek, gyümölcsök tárolásra kiválóan alkalmas lehet. A kerti bútorokat is elhelyezhetjük egy tisztán tartott pincében. Ehhez azonban szárazon és higiénikusan kell tudni tartani, hiszen a nyirkos, nedves környezetben megromlanak az élelmiszerek, tönkremennek a bútorok. A pince szárazon tartásának egyszerű módja az ipari páramentesítő készülék beüzemelése. Amennyiben erre télen is szükség van, akkor egy adszorpciós páramentesítőre van szükség, ami a fűtetlen környezetben is tökéletesen üzemel. 

Persze mindemellett fontos kideríteni azt is, hogy mi okozza a pincében a nedvességet. Ha nincs megfelelő szigetelés, akár egyméteres magasságig is felszivároghat a talajból a nedvesség. Ezt a szigetelést - bár utólag nehezen - pótolni lehet. Érdemes az épület ereszcsatorna rendszerét is átvizsgálni, hogy a tetőről lezúduló esővíz nem a pincefalakat áztatja-e. Ebben az esetben ugyanis hiába párátlanítunk, a természet ellenünk fog dolgozni. Az eresz lefolyócsatorna áthelyezésével megoldhatjuk a problémát.

A nagy kapacitású, ipari páramentesítők tehát az építkezés során vagy akár az otthoni szárazon tartási feladatokban is hasznunkra válhatnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek