9 hónapnál régebbi cikk

Bombát talált egy strandoló a Velencei-tóban
·Hírekbomba·Utolsó frissítés: undefined
Bombát talált egy strandoló a Velencei-tóban
·Hírekbomba·Utolsó frissítés: undefined

A 15 kilogrammos, második világháborús szovjet repeszbombát a katonák még szombat este elszállították a gárdonyi kemping területéről.

Szombat este kiürítette a rendőrség Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget egy feltételezett robbanóeszköz miatt, tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t.

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a rendőrség kiürítette Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget, mert egy fürdőző a Velencei-tóból kivitt és a kemping területén letett egy feltételezett robbanóeszközt.

A tűzszerészek megállapították, hogy egy 15 kilogrammos, második világháborús szovjet repeszbomba került elő. Mivel a robbanóeszköz szállítható állapotban volt, elvitték a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik. A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére elrendelt lezárást - tette hozzá.

A tűzszerészek vasárnap fotókat is posztoltak a tóból előkerült repeszbombáról:

Kapcsolódó
Fotókon a Velencei-tóban strandolás közben talált bomba

Ha valaki strandolás közben feltételezett robbanóeszközt talál, jelölje meg a területet - tanácsolta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred vasárnap a Facebook-oldalán.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek