8 hónapnál régebbi cikk

Az idén 140 éves Árpád Technikumban nyitották meg a fehérvári tanévet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Az idén 140 éves Árpád Technikumban nyitották meg a fehérvári tanévet

Székesfehérváron 1119 első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait.

A fennállásának 140. évfordulóját ünneplő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban tartották a hagyományos városi tanévnyitó ünnepséget csütörtökön.

Becsengetnek pénteken, és megkezdődik az új tanév a város iskoláiban is. Székesfehérváron összesen 1119 kisdiák kezdi meg a tanulmányait, 998-an az állami fenntartású általános iskolákban, míg 121-en egyházi, illetve magánintézményekben. A 9. évfolyamon összesen 2038-an kezdik meg középfokú tanulmányaikat. 

Székesfehérvár igazi iskola- és diákváros, ez pedig kötelez minket: az elmúlt években elrajtolt iskolafelújítások sorozatát folytatnunk kell! A fejlesztési koncepció készen áll, bízom abban, hogy meglesznek rá az anyagi források is - mondta az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester.

Bár az oktatási intézmények fenntartása nem önkormányzati feladat, továbbra is lehetőségeink szerint segíteni fogjuk az iskolákat, a pedagógusokat, az iskolai dolgozókat egyaránt - közölte a városvezető.

Kedves Fehérvári Diákok! A mai és holnapi nap talán nem a legkönnyebb az évben. Ugyanakkor szeretném ha tudnátok, éreznétek: ez a város minden tőle telhetőt mindig meg fog tenni annak érdekében, hogy megtaláljátok a hivatásokat, teljes diák- majd felnőtt életetek legyen és boldogan tölthessétek azt! Ti vagytok az egyik, ha nem legfontosabb oka annak, hogy azt mondhatjuk: Fehérvár tele van értékkel!

Szereminé Hegedűs Krisztina, a házigazda intézmény igazgatója hangsúlyozta, a mostani tanévnyitó számukra különleges, hiszen az iskolájuk ebben a tanévben ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. A jubileumot méltó módon fogják megünnepelni, több rendezvényen, közösen a jelenlegi és régi tanítványokkal, kollégákkal.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek