7 hónapnál régebbi cikk

Díjátadóval egybekötött szakképzési fórum Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Díjátadóval egybekötött szakképzési fórum Székesfehérváron

Szakképzési fórumot rendezett a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a székesfehérvári Mercure Hotelben. A rendezvényen a gróf Zichy Jenő Szakképzés díjat is átadták.

Szakképzési fórumot tartott a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.

"A gazdaság szereplőinek, a vállalatoknak, akik a duális képzésben részt vesznek, nagyon fontos, hogy a jogszabályi környezetet is ismerjék az ipari tanulók foglalkoztatásához. 2023 nyarán jelentősen változott a szakképzési törvény és az ehhez kapcsolódó intézkedések, ezért kértük fel a szaktárca felelősét, Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős államtitkárt, hogy a törvény változásairól beszéljen" - mondta az fmc.hu-nak Sipos Éva, a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

A program keretében a szakképzési törvény aktuális változásai mellett szó esett a szakképzési rendszer átalakításáról, valamint annak eredményeiről is. 

Az előadás után átadták a gróf Zichy Jenő Szakképzés Díjat, amelyet Pölöskei Gáborné a duális szakképzés, Magyarország tudásalapú gazdaságának fejlesztése területén kifejtett magas színvonalú szakmai munkássága és érdemei elismeréseként vehetett át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek