7 hónapnál régebbi cikk

Miért négyszereződött meg az eladó garázsok száma Székesfehérváron?
·Gazdaságingatlan·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Miért négyszereződött meg az eladó garázsok száma Székesfehérváron?
·Gazdaságingatlan·Utolsó frissítés: undefined

Az országos és a székesfehérvári garázspiac is sokkal élénkebb volt az elmúlt 12 hónapban, mint a lakóingatlanoké – derül ki az ingatlan.com felméréséből. A legtöbb helyen megtöbbszöröződött a kínálat, az ország több pontján pedig jelentősen drágult is a garázsok ára.

Jelenleg is több mint 40 eladó garázst kínál Székesfehérváron az ingatlanközvetítő oldal.  Egy 15-20 négyzetméteres garázsért pedig átlagosan 6,7 millió forintot kérnek az eladók, igaz van 10 és fél milliós tétel is. Az oldal adatai szerint ugyan a megyeszékhelyen az árak megegyeznek a tavaly szeptemberi összeggel, ám a kínálat a városban több mint a négyszeresére nőtt.

„Ezek nyilván életkörülményekből adódóan történnek. Valaki költözik, el kell adni a garázsát anyagi okok miatt, nincs már rá szüksége – nyilván ezek jelenhettek meg" - sorolja a lehetséges indokokat Bedő Gyula ingatlanszakértő, hozzátéve:

"Jelenleg nincs meg az a felvevő piac, mint egy-két évvel ezelőtt, akik azonnal lecsaptak ezekre a garázsokra befektetési céllal." 

Pár évvel ezelőtt ugyanis a garázsvásárlás egy felkapott befektetési forma volt. Viszonylag olcsón hozzá lehetett jutni, kevés pénzzel is meg lehetett vásárolni ezt a típusú ingatlant, az ember meg tudta forgatni a pénzét – közben pedig akár ki is tudta adni – mondja Bedő Gyula.

Hogy most több garázs jelent meg a piacon azt jelzi, visszaesett a befektetők száma, ám ez nem feltétlen marad így.  „Éppen az ingatlan.com-nak jelent meg egy statisztikája, ami az érdeklődések számát, a kattintások számát vizsgálja hónapról, hónapra. Az elmúlt hónapban megfordult a trend. Eddig mindig hónapról hónapra kevesebben kerestek adott típusú ingatlanra, most ezt megfordult augusztusban, egyre többen kerestek adott típusú ingatlanra, tehát az érdeklődés megfordult” - hangsúlyozza Bedő Gyula. 

Ez nagy valószínűséggel azt hozza majd magával, hogy a vásárlások is újra megindulnak majd – mondja az ingatlan szakértő, aki hozzáteszi, jelen inflációs adatok alapján az ingatlanba fektetett pénz továbbra is jó helyen fial. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek