7 hónapnál régebbi cikk

Hogyan csökkenthető a magyarországi autólopások száma?
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik/senivpetro
Hogyan csökkenthető a magyarországi autólopások száma?

Magyarországon évről évre nő az autólopások száma. Látszólag ez az a tendencia, ami egyéni szinten aligha befolyásolható.

Ám ez tényleg csak a látszat, mivel a legnagyobb problémát az a bizonyítható tény okozza, hogy a használt autót vásárlók jelentős része, a tudtukon kívül természetesen, de autólopás áldozataivá válnak, és sokszor már csak későn értesülnek erről a legkevésbé sem örömteli fejleményről. De vajon ez ellen mit lehet tenni?

A megoldás egyszerűbb annál, mint amennyire összetett a helyzet!

Az autólopások száma, ahogy ezt fentebb már említettük, folyamatosan nő, és ehhez sokan úgy járulnak hozzá, hogy nem is sejtik, mekkora pácba kerültek. A használt autót árusító személy kedves, barátságos, megbízhatónak tűnik, és azt a látszatot kelti, hogy minden rendben van, a járművel is nyilvánvaló módon. Aztán az adásvételt követően az első javíttatás alkalmával összedőlhet a kártyavár, és minden turpisságra fény derülhet, viszont a legfőbb gond az az, hogy már későn.

A carVertical olyan megoldást kínál, aminek a segítségével megelőzhetőek a kényelmetlenségek. Bármennyire is idegenül, furcsán hangzik, a jövőben nem kell a karizmára hagyatkozni, mert azt nem nehéz belátni, hogy sokan roppantul jól képesek forgatni a lapjaikat, és értenek ahhoz, hogy miként vonják homályba azokat a részleteket, amik a legkevésbé sem kívánatosak.

Mire van szükség a releváns adatok megszerzéséhez?

A VIN szám a kulcs, ami nyitja a zárat. Ennyire egyszerű ez az egész, mégis ennyire nagyszerű! Az alvázszám megadása után egyetlen gombnyomással megkezdhető a dekódolás, aminek eredményeként ingyenesen olyan adatok jöhetnek felszínre, amiknek az ismeretében már meghozható a felelős döntés. Például egy ilyen gyors lekérdezés alkalmával kiderülhet, hogy stimmel-e a megadott alvázszám, vagy hogy az alvázszám ahhoz az autóhoz tartozik-e, mint ami a megvásárlás célkeresztjében áll.

Az előtörténeti jelentés lekérésével további lényeges információk láthatnak napvilágot, mint például régi fényképek, a valósan megtett kilométerek száma, vagy éppen az előző sérülések, illetve azok javíttatásának története. Ha minden adat egyezik, akkor ez azt jelenti, hogy az eladó ténylegesen megbízható, ami egyébként emberileg és üzletileg is jó hír. Viszont ha akadnak hiányosságok, amikről a tájékoztatás, ki tudja miért, de elmaradt, akkor a biztos forrásra hivatkozva óvatosan rá lehet ezekre a témákra kérdezni. Ez furfangos eljárás, de ha a kérdezősködés hatására az eladó elmesél mindent, abban az esetben elképzelhető, hogy eredendően valóban csak elfelejtette ezeket az információkat közölni, ám ha a válasz terelés vagy félrebeszélés, akkor ez a reakció minden további magyarázkodásnál beszédesebb.

Ilyen módon az autólopási ráta mérsékelhető kis hazánkban?

Igen! Azon autólopások száma mindenképpen csökkenthető, ahol a vásárlónak fogalma sincsen arról, hogy miben vesz rész, mihez asszisztál, mihez adja a nevét és a pénzét. Ezek az esetek a különböző bejelentések alapján sajnos gyakoriak, azaz ha a VIN szám megadásával és az infók begyűjtésével az egész autólopási üzem le nem is állítható, a mértéke, a kitettsége mindenképpen jelentősen redukálható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek