6 hónapnál régebbi cikk

Valóra vált álom - plüsskiállítás lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Valóra vált álom - plüsskiállítás lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

Kovács Szilvia kollégánk kezdeményezésére plüssállatokból nyílik kiállítás október 17-én kedden a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A tárlat a Szent Kristóf Ház gondozottjának Holbik Péternek gyűjteménye. A kiállítással valósággá válik a fogyatékkal élő fiatal álma.

Holbik Péter, a Szent Kristóf Ház gondozottja kisgyermek kora óta gyűjti a plüssöket, otthon egy egész szobát megtöltenek a kis állatok, október 17-én kedden pedig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház vitrinjeiben kapnak helyet, hogy mindenki megcsodálhassa őket. A kiállítás Kovács Szilvi kolléganőnk kezdeményezésére jön létre, aki nemrég be is mutatta a gyűjteményt és annak büszke tulajdonosát a Fehérvár Televízióban.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója számára nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé álljanak-e. Szilvási-Grund Helga azt mondja, a Szent Kristóf Házzal jó kapcsolatot ápolnak és egyébként is szívesen mutatják be a környék lakóinak gyűjteményeit és alkotásait.

A kiállítás megnyitóján a város polgármestere Cser-Palkovics András köszönti a résztvevőket és a Szent Kristóf Ház gondozottjai adnak műsort október 17-én kedden 17 órától. A plüssöket pedig november 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek