6 hónapnál régebbi cikk

Visszatértek a Hiemer-ház egykori lakói
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Visszatértek a Hiemer-ház egykori lakói

Közeleg az év legborzongatóbb éjszakája, ennek alkalmából pedig boszorkányok, szellemek és emberkínzó grófok kísérték útjukra a Hiemer-házba érkezőket. A rettegés kedvelőit egy különleges séta várta október utolsó hétvégéjén. A kibocsátás természetesen minden esetben kérdéses volt.

A város sötét titkaival, a Hiemer-ház hajdani lakóival ismerkedhettek meg a borzongás kedvelői a hétvégén. Az eredetileg ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, a halloween egyre inkább elterjed hazánkban is, mindezt pedig a kísértetséta népszerűsége is mutatta, amelyen egyik látogató arról számolt be, gyermekeikkel együtt minden évben megünneplik október 31-ét

."A gyerekekkel itthon minden évben játszunk, beöltözünk, tököt faragunk. Jó elfoglaltság, az egész családnak" - mondta el Kallós Norbert.

Az idegenvezetést ezúttal nem evilági lények tartották. Az ijesztő alakok az egykori urak rémisztő praktikáiról, tetteiről rántották le a leplet. Az érdeklődők egyebek mellett megismerkedhettek a 17. századi boszorkányperekkel és a múmiapor történetével is.

"Több alkalomra is meghirdettünk vezetéseket, amelynek van egy fél órás kinti séta része, illetve egy benti, a Hiemer-házban. Az épület teljes egészében fel van díszítve halloweeni dekorációkkal" - tudtuk meg a Tourinform Iroda, boszorkány jelmezt öltött munkatársától, Portéka-Selmeczi Anettől.

A dermesztő hangulatról a szereplők is gondoskodtak, akik borzongást és rettegést ígértek a résztvevőknek. A Fehérvár Médiacentrum munkatársa, Szabó Miklós Bence, ezúttal Karafa grófot keltette életre, akinek fő hobbija a kínzás volt. Természetesen a látogatók sem maradhattak most ki mindebből, emellett pedig szellemek és boszorkányok is kísérték útjukon a Hiemer-házba látogatókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek