5 hónapnál régebbi cikk

Videón az Alba Aréna jégpróbája
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Videón az Alba Aréna jégpróbája
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Befejező szakaszába ér az Alba Aréna építése, Székesfehérvár új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnokában ehhez kapcsolódóan próbaüzem keretében az első jég is elkészült. A Hydro Fehérvár AV19 csapata sajtónyilvános eseményen lépett először jégre a leendő otthonaként szolgáló Alba Arénában.

Igaz, hogy csak egy rövid jégpróba erejéig, de péntek délután végre birtokba vehették az Alba Arénát a Hydro Fehérvár AV19 játékosai. A csapat egy minimérkőzés keretében próbálhatta ki a csarnok egészen friss jegét. Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója a csapat, a város és a magyar jégkorong társadalom szempontjából is örömét fejezte ki, hogy kipróbálhatták a létesítményt, véleménye szerint az egyik legfontosabb dolog az lesz, hogy megteremtsék az Alba Arénában a Raktár utcai hangulatot.

A város ilyen szempontból is nagyon nyitott, tehát a szurkolókat is próbálták már abba is bevonni, hogy hol alakítsák ki mondjuk a hazai szurkolói szektort vagy mennyire lehessen az ülőhelyeket, esetleg álló részekre is átalakítani, mivel a törzsszurkolók leginkább állva szeretik nézni a mérkőzéseket – mondta el Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója.

Szélig Viktor reméli, ahogyan a csapat, úgy majd a szurkolók is teljesen belakják az új létesítményt a következő szezonban. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a város szempontjából is történelminek nevezte a pillanatot, amikor a Hydro Fehérvár AV19 játékosai először jégre léptek az Alba Arénában. 

Az első jég már a pályán van és úgy gondoltuk, hogy úgy az igazi, ha ezt a játékosok kipróbálhatják. Itt volt az első csapat, azt hiszem, hogy nekik is nagy élmény volt és nagy élmény volt azoknak a szurkolóknak akik kijöhettek. Nem titok, hogy sok százan vagy több ezren is kijöttek volna megnézni a csarnokot és a csapatot vagy a csapat és a csarnok és a pálya találkozását, de erre a következő években és évtizedekben még bőven lesz lehetőség – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András hozzátette, hogy az Alba Arénával kapcsolatos beruházás, mely a Modern Városok Program keretében valósul meg hamarosan befejeződik, a létesítményt pedig a tervek szerint jövő tavasszal hivatalosan is átadhatják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek