5 hónapnál régebbi cikk

Üllői út, Mezőkövesd: két esélye maradt a Vidinek
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarfc.hu
Üllői út, Mezőkövesd: két esélye maradt a Vidinek

Legutóbbi hat meccséből csak egyet veszített el a Fehérvár FC, és egy ritkán látott negatív széria megszakításához szükség is van a jó formára: idén még nem nyert idegenben a piros-kék gárda, esély pedig már csak kettő maradt a kellemetlen statisztika lezárásra.

Legutóbbi hat meccsét kimondottan jó mérleggel tudta le a fehérvári gárda, mely a debreceni vereség (1-3) mellett játszott egy döntetlent (ZTE 3-3), valamint legyőzte a Kisvárda (3-1), az MTK (3-0), a DVTK (4-0) és legutóbb az Újpest (2-1) gárdáját.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a debreceni vereségen kívül az összes többi meccset hazai pályán játszotta a fehérvári csapat, mely így továbbra is sóstói eredményességére építkezik. Idegenben ugyanis még mindig statisztaszerep hárul a Vidire. Korábban már foglalkoztunk a dologgal, nos, azóta sem jött meg az idegenbeli győzelem, mely immár 2022. október 29. óta várat magára. Még az előző, vagyis a 2022/2023-as szezon 13. fordulójában Kenan Kodro góljával nyert 1-0-ra a fehérvári csapat a Budapest Honvéd vendégeként.

A legutóbbi idény tavaszi, illetve a most futó bajnokság őszi idényében nyeretlen a gárda, olyannyira rossz az idegenbeli szereplés a mostani szezonban, hogy az élvonalban a Vidié a leggyengébb mérleg saját pályájától távol (1 döntetlen és 4 vereség 4-10-es gólaránnyal, csak az 5 idegenbeli meccsét kivétel nélkül elveszítő Kecskemét karcsúbb idegenben). Ráadásul a kupában is idegenben esett ki a Fehérvár FC az esélytelenebb ESMTK vendégeként.

2023-ban már csak két esélye lesz a Vidinek arra, hogy kozmetikázza a pillesúlyú vendégjárást, azonban egyik lehetőség sem tűnik egyszerűnek: november 12-én a Ferencváros, december 9-én a Mezőkövesd otthonában szerepelnek majd Kastratiék. Előbbinek a bajnoki címért folyó versenyben, utóbbinak a bennmaradás érdekében fontos a győzelem.

Érdekesség, hogy a hazai környezetben lejátszott meccsek rangsorában a Ferencváros jelenleg mindössze a 6., a Mezőkövesd pedig a 10. a megszerzett pontok alapján, szóval alapvetően nem Mission Impossible a küldetés, de tény: főleg a zöld-fehérek ellen nagy bravúr lenne a naptári év első vendégségben aratott sikere.

Ha ez nem sikerül, Mezőkövesden a pontok fontossága mellett már a mundér becsülete is megköveteli majd a győzelmet. Egy naptári év idegenbeli győzelem nélkül ugyanis nagyon kellemetlen széljegyzet lenne a piros-kék statisztikákban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek