5 hónapnál régebbi cikk

Így mentettek denevéreket a fehérvári Városgondnokság munkatársai
·Zölddenevér·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstó Vadvédelmi Központ
Így mentettek denevéreket a fehérvári Városgondnokság munkatársai
·Zölddenevér·Utolsó frissítés: undefined

Történt, hogy a héten egy elkorhadt fa kivágása szükségesség vált, ám az életveszélyes fát más életvitelszerűen használta.

Menthetetlen és balesetveszélyes volt az az elkorhadt fa, amelyet a Városgondnokság szakemberei a héten kivágni kényszerültek. Mivel nem ez volt az első eset, így a fasorfenntartó csapat kellő körültekintéssel állt neki munkának hiszen tudták: az odvakban denevérek is lehetnek. A körültekintés pedig nem volt hiábavaló, most is ez történt. 

Az állatokat óvatosan dobozba helyezték a Városgondnokság munkatársai, és eljuttatták őket a Sóstó Vadvédelmi Központba - erről már a központ számolt be közösségi oldalán.

A teleléshez készülődő nyolc kisállat rőt koraidenevér (Nyctalus noctula) volt, akik az eddigi enyhe idő miatt még igen aktív voltak. Az óvatosságnak hála, az állatok sértetlenül megúszták a kilakoltatást, így a központ szakemberei a szürkületi időszakban kihelyezték őket az udvari denevérodúba.

A történet happy enddel zárult: a denevérek az odúból kimásztak a fa törzsére, és kis idő elteltével távoztak. 

"A megfelelően szervezett együttműködéssel életeket menthetünk" - hívta fel a figyelmet a a Sóstó Vadvédelmi Központ, akik azt is kiemelték az eset kapcsán, hogy nem ez volt az első sikeres együttműködése a két városi cégnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek