5 hónapnál régebbi cikk

Téliesebb arcát mutatja az időjárás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Téliesebb arcát mutatja az időjárás

Az idei ősz leghidegebb reggelén a Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 10,5 Celsius-fokot mértek vasárnap, ennél alacsonyabb hőmérséklet eddig nem fordult elő a szezonban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A jövő héten változékonyra fordul az időjárás.

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Az ország északi-északkeleti felén hószállingózás, gyenge havazás, néhol havas eső, délen kisebb eső fordulhat elő elszórtan. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, délután pedig maximum 8 fokra van kilátás.

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten havazhat, máshol inkább eső lehet a jellemző. Több helyen élénk, a Dunántúlon erős lehet a légmozgás.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A szeles időben -2 és +5 fok közötti maximumokra van kilátás.

Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék, átmeneti enyhülés kezdődik, 10 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Pénteken nagyrészt erősen felhős, borult időre van kilátás, sokfelé valószínű csapadék, nagyrészt eső, záporeső.

A hétvégén nagyrészt erősen felhős időre kell számítani. Szórványosan előfordulhat eső, helyenként vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke napközben 5-8 fok körül alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek