5 hónapnál régebbi cikk

Meghosszabbítva: 2024. január 14-ig látogatható a Hadi múltunk kincsestára időszaki kiállítás a múzeumban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Meghosszabbítva: 2024. január 14-ig látogatható a Hadi múltunk kincsestára időszaki kiállítás a múzeumban

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem zár be a tárlat decemberben, hanem egészen 2024. január 14-ig fogadja a látogatókat. 

A Rendház épületének földszintjén, öt teremben látható a kiállítás, amely egyúttal a Hadtörténeti Múzeum 2024-ben nyíló nagyszabású székesfehérvári kiállításának hírnöke. A Hadi múltunk kincsestára kiállítás révén a Hadtörténeti Múzeum bepillantást enged gazdag gyűjteményeibe, mintegy 150 műtárgy bemutatásával. A tárlatra beválogatott, kiemelt jelentőségű darabok az elmúlt időszakban rendkívül ritkán vagy egyáltalán, még egy alkalommal sem kerültek a látogatók elé.

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc emlékei közül több nemzeti ereklyének számító műtárgy is látható, köztük Kiss Ernő altábornagy honvédtábornoki szolgálati atillája és csappantyús pisztolya. A jellegzetesen magyar szablyatípusból, a fringiákból egy látványos elrendezésű összeállítás várja a látogatókat.

A szervezők most bejelentették: a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum időszaki kiállítását meghosszabbítják, így az 2024. január 14-ig lesz látogatható Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum Rendház épületében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek