4 hónapnál régebbi cikk

Kispályás focitornát rendeztek a Főnixben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Putyora Gábor
Kispályás focitornát rendeztek a Főnixben

A minibajnokság során az U7-U8-as csapatok mérték össze tudásukat. A Főnixnél jelenleg körülbelül 300 focistát foglalkoztat, ám ez a szám egyre csak nő, ugyanis Szoboszlai Dominik sikere hatalmas motivációt jelent a fiatalok számára.

A Főnix Gold FC megalakulás óta minden évben rendeznek kispályás teremtornákat minden korosztálynak az U7-től az U12-es korosztályig. A szombati tornán 8 csapat focizott két négyes csoportban. Csoportonként az első kettő elődöntőt játszott, a harmadik, negyedik helyezettek pedig az 5-8. helyért. A gyerekek nagyon lelkesek voltak, így igazi parázs meccseket láthattak a kilátogatók.

“Elég sok az utóbbi időben a gyerkőc, kint a nagypályás létesítményben az U19-ig vannak utánpótláscsapataink minden korosztályban. 300 körül van igazolt játékosunk a superminitől az U19-ig. De már U16-os gyerek is játszik már a felnőtt Főnix csapatában a megye 1-ben" - nyilatkozta Kovács Attila, a Főnix Gold FC U7-U8-as csapatának edzője.

A szakember kiemelte, Szoboszlai Dominik sikere hatalmas motivációt jelent a fiatalok számára, ezért is választják egyre többen a labdarúgást: “Nyilván nagyon nagy motivációt jelent Dominik és Bolla Bendegúz sikere is. Érezhető, hogy jönnek a gyerkőcök ide a klubhoz és szeretnék megpróbálni, hálisten most már magyar játékosokat tudnak bálványozni a mostani kisgyerekek és egyre több magyar nevet látunk a mezeken, nem külföldi játékosokét.”

A Főnix Gold FC-nél az év végén sem lesz megállás, ugyanis számos focitornát szerveznek még az U12-es csapatokig bezárólag, illetve a Bozsik-torna mérkőzéseit is megtekinthetik a labdarúgás iránt érdeklődők a csarnokban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek