4 hónapnál régebbi cikk

Adventi koncertet adott a Szent György Kórus
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Adventi koncertet adott a Szent György Kórus

Minden évben karácsonyi karitatív koncerteket ad a Szent György Kórus adventben Fejér vármegye településein és Székesfehérváron. A karácsonyi dalok, kórusművek vasárnap délután a Ciszterci templomban hangzottak el. 

A meghittséget, az ünnepvárás hangulatát érezhette át az, aki ellátogatott a Szent György Kórus adventi koncertjére a ciszterci templomba. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház énekesei most is ajándékot szerettek volna adni karácsony előtt a hallgatóságnak.

"Régi, szép hagyománya a Szent György Kórusnak, mint sok énekkarnak az országban és a világon, hogy karácsony közeledtével az ünnepi érzések, gondolatok, a szeretet és a béke utáni vágyunk felfokozott, és ezt az örömünket, amelyet sok-sok zeneszerző évszázadokon keresztül különböző dalokba, kompozíciókba foglalt, ezt megosszuk a kedves közönséggel, a hallgatósággal" –  tájékoztatta az fmc.hu-t Tóka Szabolcs orgonaművész, a Szent György Kórus karnagya. 

A Szent György Kórus minden évben a megye településein vállal karácsonyi, karitatív koncerteket, így Székesfehérvár egyes templomaiban is énekelnek. Minden évben egy-két új művet is szeretnének bemutatni az énekesek, a karácsonyi repertoár már több mint 30 művet foglal magában.

"Egyre másra fedezzük fel az újabb és újabb énekeket. A mai alkalommal válogatás lesz a nemzetközi trendből, azokból az énekekből, amelyek a világ katedrálisaiban felhangoznak ezekben a hetekben."

Mint az orgonaművész, karnagy elmondta, az áldott ünnephez az ének is szükséges. A koncerten angol, francia, amerikai, lengyel, német és magyar énekek hangzottak el, és a közönséget is meghívták egy-két karácsonyi dal közös éneklésére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek