4 hónapnál régebbi cikk

Az ikerbabakocsi választás dupla kihívást jelent
·Életmódbaba·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/Surprising_Shots
Az ikerbabakocsi választás dupla kihívást jelent
·Életmódbaba·Utolsó frissítés: undefined

A babakocsi vásárlása még akkor is eléggé körülményes tud lenni, ha egy gyermeket vársz, ikrek esetén pedig dupla fejtörést okoz. Ezért is gondoltunk arra, hogy ebben a cikkben adunk némi támpontot, és összegyűjtjük azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a vásárlás során.

Az ikerbabakocsinak kialakítás szerint két alapvető csoportja van

Az egyik az egymás mellett elhelyezkedő ülésekkel ellátott babakocsi, amellyel ugyan könnyebb manőverezni, és a babák is látják egymást benne, tudnak egymással kommunikálni, de egy szűk járdán vagy a boltok sorai között nehézkesen lehet vele közlekedni.

A másik pedig az egymás utáni kialakítású babakocsi, amely sokkal könnyebben kezelhető, mivel a tengelytávolsága azonos egy hagyományos egygyermekes babakocsiéval.

Ami minket illet, mi emellett a típus mellett tettük le a voksunkat, pontosabban egy, a Babakocsi Mánia Kunert Booster Light ikerbabakocsi kínálatában is kapható 3in1 szettre. Nagyon megtetszett ugyanis, hogy a babakocsifeltétek tetszés szerint variálhatók, tehát egyszerre tudjuk ráhelyezni a mózeskosarat és a sportrészt is a vázra.

Fontos szempontok a választásnál

A saját dolgod megkönnyítése érdekében érdemes azt is figyelembe venned a babakocsi választásánál, hogy milyen a váz anyaga, hiszen ez nagyban meghatározza, hogy mennyire nehéz is a babakocsi.

De emellett az sem utolsó szempont, hogy milyen összecsukási mechanizmussal rendelkezik a jármű. Egy egykezes, gombnyomásra összecsukható modell például igazán praktikus lesz, amikor autóval mentek valahová, és szeretnéd berakni a babakocsit a csomagtartóba. Ráadásul így csupán másodpercre kell csak levenned a szemed a gyerkőceidről.

A fentieken túl nem árt figyelembe venned még azt is, hogy milyen a kerekek mérete és az anyaga, mivel ezek a tényezők nagyban befolyásolják, hogy a babakocsi mennyire lesz alkalmas a városi manőverezésre vagy a nehezebb terepeken való közlekedésre. Ott van például a gumikerék, amely ugyan jobb tapadást és rugózást tesz lehetővé, de jóval nehezebb lesz tőle a babakocsi, mint a műanyag kerekek esetében.

Ezekről a dolgokról se feledkezz meg!

Mivel az esetek többségében a babócák nem egyszerre alszanak el séta közben, így annak érdekében, hogy ne zavarják egymás, érdemes olyan ikerbabakocsit választanod, amelynek az ülései egymástól függetlenül állíthatók.

Továbbá az sem mindegy, hogy állítható-e a lábtartó. Abban az esetben ugyanis, ha igen, akkor a fekvő pozícióba történő állításkor a lábtartó vízszintesbe állításával az ülőrész ideális lesz a kényelmes, hosszú alvásokra.

Végül pedig érdemes még azt is figyelembe venned, hogy a huzat levehető és mosható-e, vagy sem. Amennyiben igen, akkor az nagyban megkönnyítheti a babakocsi rendszeres tisztítását. Neked csupán annyi lesz a dolgod, hogy lehúzod, bedobod a mosógépbe, és 30 fokon kimosod.

Nézz szét a fent említett webáruház iker- és testvérbabakocsi kínálatában, mer sokféle szép és praktikus modellt találsz!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek