4 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron a KULTUP
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Fehérváron a KULTUP

Különböző magyar színházakból, félszáz művész érkezett kedden a Váci Mihály Technikumba egy témanap erejéig, hogy becsempésszék a színházat az ott tanuló diákok mindennapjaiba. 

A  KULTUP program Fehérvárra is megérkezett 

A Váci Mihály Technikumban a színháznak szentelték az egész keddi napot. "Ez a városban az első ilyen alkalom. Közel 50 főt látunk most vendégül, akik dráma foglalkozásokkal, színházi előadásokkal és rendhagyó irodalom órákkal készültek. Játékos formában vezetik be a gyerekeket a színház világába, úgy, hogy közben a tanulók aktív résztvevői a cselekménynek." - mondta el a témanapról a  Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum igazgatója, Némethné Erki Tímea. 

Miközben a Szigeti veszedelemből készített előadást adja elő a Déryné Társulat a vácisoknak, a szemközti tanteremben Kosztolányi Dezső: Édes Anna c. regényét elemezték, drámapedagógiai eszközökkel.

Színház az egész világ

A program keretében alkalomról – alkalomra színházi és művészetoktatási programokat juttatnak el középfokú oktatási intézményekbe, élménypedagógiai fejlesztés, kultúraterjesztés, pályaválasztási szemléletformálás és tehetséggondozás céljával. Kiemelt figyelmet fordítanak azokra az intézményekre, ahol korlátozott a kultúrához való hozzáférés lehetősége. "45 perces tanórákat tartunk. Minden osztály egyedi órarendet kap egy-egy ilyen alkalommal. A foglalkozásokat mi is a Nemzeti Alaptantervhez igazítjuk. Így előfordulnak alkalmanként tantermi előadások, dráma feldolgozó foglalkozások is, de vannak játékosabb beszélgetős, csapatépítő foglalkozásaink is, zenei produkciók és irodalommal kapcsolatos foglalkozások is." - sorolta a program adta lehetőségeket Millei Mónika, a KULTUP program témanap koordinátora.

A Váciba szervezett témanapon a diákok nem csak a színházhoz, közösségépítő programok segítségével, egymáshoz is közelebb kerülhettek, így alkotva erősebb közösséget a mindennapokban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek