4 hónapnál régebbi cikk

Egy ponttal távozott Linzből a Hydro Fehérvár AV19
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
BW Linz
Egy ponttal távozott Linzből a Hydro Fehérvár AV19
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Csütörtökön a Vorarlberg, pénteken a Linz egyenlített kapuslehozatalos, emberelőnyös góllal az utolsó percben a Volán ellen, ám míg előbbi találkozót hosszabbításban megnyerte a kék-fehér alakulat, utóbbit az ellenfél abszolválta 2 ponttal.

Fournier és Leavens találataival kétszer, 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Linz vendégeként a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorong ligában, az ICEHL-ben, ám bő 1 perccel a rendes játékidő letelte előtt, kapuslehozatallal, emberelőnyben egalizált a házigazda, amely aztán a hosszabbítás 3. percében a győzelmet is behúzta, így a már-már zsebben lévő 3 helyett mindössze 1 pontot szerzett a Volán.

Kár érte, mert nagyon meglóghatott volna a többiektől Kiss Dávid élen álló csapata, mivel a Salzburg is nagyon kikapott (1-7) a Pustertaltól, de nagy baj így sincs, hiszen 6 ponttal gyűjtött többet, mint az első számú üldöző Linz, és héttel, mint az utána következő Klagenfurt és a Salzburg.

A Volánnak a mostani volt a szezonban az első hosszabbításos veresége, amit kedden, karácsony második napján ki is javíthat, mivel a sereghajtó Graz látogat a Raktár utcai csarnokba. A 17:30-kor kezdődő összecsapáson egyértelműen a fehérvári alakulat az esélyesebb.

A "nagyok" mellett a "kicsiknek" sem volt sok sikerélményük pénteken este az Erste Ligában, mivel nagy küzdelemben ugyan, de 2-1-re kikaptak Újpesten. Naná, hogy egy, a véghajrában esett góllal, amit a volt fehérvári Kyle Just szerzett.

A FEHA19 a következő körben, szombaton 17.30-kor a közvetlen rivális DEAC-ot fogadja majd az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek