3 hónapnál régebbi cikk

Ismét focival búcsúztatták az esztendőt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mátay Balázs
Ismét focival búcsúztatták az esztendőt

Több mint tíz éve jönnek össze a Sóstói utánpótláscentrum műfüves csarnokában a megyei labdarúgás és közélet ikonikus alakjai egy kis örömfocira.

2023 szilveszterén sem maradt el az immár több mint egy évtizedes hagyomány: a székesfehérvári Mancz János utcában (javarészt inkább az ott található bitumenes kispályán) és környékén felnőtt egykori fiatalok, családtagjaik és barátaik – köztük számos korábbi kiváló NB I-es és válogatott labdarúgó – nyári múltidéző focijának résztvevői évbúcsúztató labdaterelgetésre gyűltek össze a Vidi-stadion melletti műfüves csarnokban.

Vasárnap délelőtt is, bár több "törzsgárda tag" távol maradt különböző okok miatt, sokan jöttek el a baráti örömfocira.

A pályán és az oldalvonalon kívül – a teljesség igénye nélkül – olyan nevek vonultak fel, mint az ötletgazda-főszervező Vidi-legenda, Tiber László, a szintén korábbi válogatott Sowunmi Thomas, a MÁV Előre és a Bakonycsernye korábbi kiváló kapusa, Lukács László, továbbá a közelmúlt kiváló játékosai közül Sitku Illés, akinek nagyobbik fia is beszállt a játékba, s megmutatta, miért korosztálya egyik legnagyobb tehetsége.

Ott volt a "keretben" a megyei foci legendás utánpótlásedzője, Orbán Viktor miniszterelnök egykori MÁV Előrés ifi trénere, Németh János, aki számos pozícióban tevékenykedett a Vidinél, ahol máig aktív, mint ahogy jelen volt az egykoron az Ikarusban focizó Vass József, a Bakonycsernyén 55 évesen is aktív Strommer Miklós, az ex-MÁV Előrés Balogh „BZ” Zoltán, Mátay Balázs, Hajnal László, valamint Botos István, Kovács György, Menyhei Zoltán, Tersánszky Tibor, a Vidi női csapatának néhány játékosa, továbbá Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok, Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója, és Horog László, illetve Rodics Dániel sportújságíró.

A három kispályás csapatra osztott társaság és a pályákon kívül szorultak egyaránt jól szórakoztak, repkedtek a zrikák, a poénok és a gólok is. Az eredmény sokadlagos volt, de egy biztos: mindenki nyert!

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek