3 hónapnál régebbi cikk

Újévi app-ajánló némi jókedvvel: itt a kakiapp!
Fehérvár Médiacentrum fotója
poppie.app
Újévi app-ajánló némi jókedvvel: itt a kakiapp!

Az okostelefonos alkalmazásoknak se szeri, se száma. Azonban kevés olyan akad, mely úgy kelti fel az érdeklődő figyelmét, hogy nem kicsit vicces, mindamellett, hogy használható is.

Sokszor beszéltünk már arról a Vörösmarty Kockában is, hogy telefonunk nélkül lassan egy percet sem bírunk ki. Visszük mindenhova, ha kell, ha nem. Nyomkodjuk, tapogatjuk, lapozzuk mindenhol: az ágyban, a konyhában (evés közben), autóvezetés közben, a fürdőkádban, de még a vécére is magunkkal visszük! És éppen ez az!

Itt a Poopie alkalmazás!

Az alkalmazás-áruházakban már több mint 50 000 letöltést elért az a hazai fejlesztésű okostelefonos app, mely éppen azért született, mert a telefonunkat még a vécére is magunkkal visszük. Az már csak hab a tortán, hogy ez annyira egyértelmű, hogy a piaci rést kifigyelve szemfüles gyártók már készítenek okostelefon tartóval kiegészített vécépapírtartót is.

Az angolos egyszerűséggel Poopie-nak elkeresztelt app tulajdonképpen nem más, mint egy speciális tevékenységre létrehozott közösségi applikáció. Olyan, mint egy közösségi oldal. Barátokat kereshetünk, követhetjük egymás “dolgait”, kommentelhetünk, lájkolhatunk. Mindezt egy téma köré felfűzve, mely nem más, mint a kakilás. Óriási! Nyugodtan csapjunk csak a homlokunkra, hogy ez miért nem nekünk jutott eszünkbe. De ne legyünk álszentek! Az énidő modernkori eltöltésének egyik jeles példája a vécén ülve telefonnyomkodás. Csak bírjuk orral, no meg türelemmel, már ha éppen kívül vagyunk a mellékhelyiségen.

Az alkalmazásba - azon túl, hogy barátokra tehetünk szert - egy sor egyéb funkciót is belezsúfoltak, hogy már értelme is legyen. Ilyen kicsit bizarr, de annál inkább hasznos(?), hogy naplózhatjuk kakilási szokásainkat és a végtermék tulajdnoságait is. Így például rögzíthetjük kakilásunk naptár szerinti gyakoriságát, a termék minőségét, annak állagát, szagát, melyet az appban külön kis ikonok segítségével jelölhetünk. További érdekesség, hogy az alkalmazás segít abban is, hogy nyilvános illemhelyet találjunk, ha a szükség úgy hozza, melyeket értékelhetünk annak tisztasága és állapota szerint, hogy a leendő új barátaink is képben legyenek az utcai toalettek állapotáról.

Kapcsolódó
Így használj Wi-Fi jelerősítőt

Az internet, mint alapinfrastruktúra egy dolog. Tudjuk, hogy az élet nélküle (és a Facebook nélkül) már nem olyan. Azonban a Wi-Fi, mint az internet lefedettsége már egy kicsit más.

A Poopie app amennyire vicces és bizarr, annyira lehet hasznos saját kakilási szokásaink elemzésében, melyek akár egészségügyi tekintetben is relevánsak lehetnek. Hát csak tessék, tessék! Az alkalmazás elérhető Androidra és iPhone-ra egyaránt, használata ingyenes és főleg szemérmes!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek